Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 15 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo stel je noodcontacten in en doe je een oproep vanaf je lockscreen op je Android of Google Pixel

Na het verschrikkelijke nieuws over de verdwijning en moord op Sarah Everard, is het gesprek over de veiligheid van vrouwen op straat relevanter en belangrijker dan ooit. Het werd afgelopen week duidelijk dat vrouwen verschillende trucs hebben om zich veilig te voelen op straat, zoals sleutels tussen de vingers, geen oortjes in en andere routes nemen. Het lijkt helaas nog altijd nodig te zijn. Gelukkig kan ook je Android of Google Pixel van toegevoegde waarde zijn door het instellen van noodcontacten en noodoproepen vanaf je lockscreen.

En met de gebeurtenissen van afgelopen week is het nog belangrijker dat je dit instelt op je telefoon.

Noodcontacten op Android

Mocht er ooit een noodgeval zijn, dan kun je met je smartphone met Android noodcontacten bellen zonder je telefoon te ontgrendelen. Op Android-toestellen maak je geen Medische ID aan zoals bij Apple, maar kun je ICE-contacten instellen die bereikbaar zijn als je toestel is vergrendeld.

Noodcontacten toevoegen:

1. Open ‘Contacten’ en kies voor ‘Groepen’ (vaak het icoontje naast het + teken rechtsboven)
2. Klik op ‘ICE – contacten bij nood’
3. Klik vervolgens op de + om een contact toe te voegen
4. Kies nu één van de twee opties: – ‘Contact toevoegen’ (een nieuwe contactpersoon aanmaken) – ‘Bestaand contact toevoegen’ (een huidig contact uit de lijst selecteren)

Wanneer je Android-toestel vergrendeld is, swipe je het noodgevallen icoon naar boven en kies je voor het ICE-icoon (contact met een alarmlampje) linksonder in het scherm. Je kunt nu direct je noodcontacten bellen.

Gsminfo / Android

Noodcontacten op Google Pixel

Op een Google Pixel is het belangrijk dat je de Personal Safety App hebt (die kun je downloaden in de Play Store, maar is ook te zien in de app Veiligheid). De app zit automatisch op de Google Pixel 4 en hoger, maar je moet hem zelf downloaden op Pixel 3a en lager.

Noodcontacten toevoegen:

1. Open de Veiligheid-app
2. Log in met je Google-account
3. Klik op Instellingen
4. Klik op Contacten voor noodgevallen en dan Contact toevoegen en dan tik op het bestaande contact dat je wilt toevoegen
5. Als je je noodinformatie wilt weergeven als je scherm is vergrendeld, tik je op Weergeven bij vergrendeld en dan Weergeven bij vergrendeld.

Google

Stel je noodcontacten in op je smartphone en zorg ervoor dat je altijd iemand binnen handbereik hebt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.