Emma Toussain
Emma Toussain Review 18 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

NSMBL test: Dyson V12 Detect stofzuiger mét Pet Grooming Tool

Het Britse Dyson is al jarenlang koploper in de technologie-industrie en sinds de lancering van de eerste stofzuiger zónder zak in 1993 heeft het merk meerdere productcategorieën gelanceerd, denk aan hairtools, luchtreiniging én onlangs een bijzondere koptelefoon. We blijven nu even bij de stofzuigers, want NSMBL’s Emma test namelijk de nieuwe V12 Detect mét Pet Grooming Tool. Huisdier borstelen, geen haren én een schoon huis? Dat klinkt ontzettend mooi én als iets wat elke (tweede helft) twintiger nodig heeft.

Maar is dat ook zo?

Wij testen de Dyson V12 Detect

Een slimme stofzuiger.. iets waarvan je niet weet dat je het nodig hebt. Maar boy – dat heb je nodig. En hoe! De V12 Detect Slim Absolute telt het vuil dat wordt verwijderd en door de groene verlichting wordt het onzichtbare stof (+ allergenen, huisstofmijt én suikers) zichtbaar op harde vloeren. Op deze manier is je grond altijd schoon. We horen je denken ‘Ik zuig regelmatig, mijn grond is toch schoon?’ Daar kunnen we kort over zijn: nee, dat is ‘ie niet. De eerste keer dat je het groene lampje aanzet wordt alles wat er op je grond licht zichtbaar en dat is toch wel vrij confronterend en shocking. Wél extra lekker dat je dat nu allemaal schoon kunt maken.

Ja, je hoort enthousiasme over stofzuigers. Don’t come for me.

Wat feitjes over de V12 Detect

De bekende ‘trigger’ van de stofzuiger is vervangen door een rode knop, die je 1 keer indrukt om de stofzuiger te activeren. Lekker bezig? De stofzuiger wordt omgeschreven als licht en compact (2.2 kilo), maar mocht je een heel huis willen doen en niet hele getrainde armen hebben dan kan de stofzuiger na een tijdje best wel zwaar aanvoelen. Dit omdat je natuurlijk ook het stofresevoir meetilt. Niks ergs, maar wel goed om even te noemen.

Daarnaast zitten er heel veel verschillende opzetstukken bij – zo kan je je stofzuiger omtoveren tot een kruimeldief én heb je verschillende borstels voor verschillende oppervlaktes en doeleinden. Zo heb je ook een nieuwe schroefvormige klitvrije borstel om het haar snel te verwijderen, van tapijten, banken etc.

Dyson

Dirt exposed

De stofzuiger ‘scant’ het vuil, wat ervoor zorgt dat jij precies kan zien wat er allemaal in je huis ligt. Een hoop stof? Huisstofmijt? Pollen? Suiker? Allergenen? Huidschilfers? Het LCD-scherm op de stofzuiger laat zien wat er is opgezogen, de gekleurde balken tellen stofdeeltjes tot in de miljoenen en wanneer de balken stoppen met groeien, weet je dat het stof weg is. Handig voor in het voorjaar, als je last hebt van hooikoorts! Weet je precies of alle pollen weg zijn.

Wij testen ook de Pet Grooming Tool

Eindelijk is de dag daar! Mijn favoriete harige en vierpotige collega en ik gaan aan de slag om de Pet Grooming Tool van Dyson te testen. Deze tool klik je op de stofzuiger en is heel simpel gezegd een soort ‘borstel’ om je huisdier mee te borstelen. Nu heb ik zelf een labradoodle, dus het haar van mijn hond valt niet echt uit. Wel moet ik hem elke dag borstelen, omdat de haren in de vacht blijven steken. Als ik dat niet doe ontstaan er heftige klitten en viltplekken, en dat is heel vervelend voor de hond zelf.

Omdat het borstelen altijd een kleine strijd, is ben ik heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Bang voor de stofzuiger is ‘ie niet, maar de borstel valt toch wel in de categorie ‘vijand’. De klikt de borstel dus heel makkelijk op de stofzuiger en het enige wat je dan moet doen is het apparaat aanzetten. Dan zuigt de stofzuiger terwijl jij je viervoeter onder handen neemt en ondertussen worden worden alle losse haren direct naar binnen gehaald. Grote plukjes haar blijven wel achter, maar die kan je dan heel makkelijk zelf laten opzuigen.

Bekijk onze test hier en volg ons op TikTok:

@nsmblmagazine

Heb jij een huisdier? Let dan ff goed op👀 De Dyson V12 Detect Slim Absolute maakt je huis bizar schoon en met de pet grooming tool borstel jij je harige vriend en verwijden de haren direct – volledige review op nsmbl.nl! #dysonhome #petsofdyson #grooming #labradoodle #dog #petsoftiktok #dyson #dysonv12detectslim #cleaning #petgroomingtool #spon

♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Oké, fan van de borstel gaat ‘ie nooit worden. Tip? Hou genoeg snoepjes gereed en met z’n tweeën is dit een stuk makkelijker. Eentje is bezig met afleiden, de ander is aan het borstelen. Ben je alleen? Dat is ook prima, maar zorg dan zelf voor genoeg afleiding.

De borstel zelf is super makkelijk in gebruik én het mooiste is dat er geen losse haren in je huis liggen. Die zitten meteen in de stofzuiger!

Over de V12 zelf kan ik niet enthousiaster zijn. Misschien een beetje geobsedeerd zelfs.. Omdat je nu al het vuil, zelfs het onzichtbare, kunt zien met het groene licht is het ook heel verleidelijk om gedurende de dag te testen hoe veel stof er nu weer ligt. Ik sta nu zo’n drie keer per dag met dat ding in m’n hand.. het is maar goed dat ik af en toe de deur uit moet. Adult era unlocked.

Het huis is in elk geval nog nooit zo schoon geweest..

Dit is de prachtige nieuwe limited edition-kleur van de Dyson haarstylingproducten

V12 Detect Slim Absolute

Dyson

9 Score

Pluspunten

 • Opzetstuk voor korte haren én lange haren
 • Mooi en stijlvol design
 • Maak er een kruimeldief van
 • Geen snoer
 • Makkelijk op te laden
 • Je ziet duidelijk hoe vol de batterij nog is
 • De stofzuiger scant wat je opzuigt
 • Door het groene licht zie je ALLES wat er op de grond ligt (confronterend wel)
 • De Pet Grooming Tool is heel makkelijk te gebruiken
 • Alle huisdierharen worden gelijk in de stofzuiger gezogen
 • De vacht van je huisdier voelt na groomen ontzettend zacht
 • Als je stofzuiger vol is maakt het een geluidje

Minpunten

 • Je raakt een beetje geobsedeerd door stofzuigen (is dat een minpunt?!)
 • Heel huis stofzuigen? Dan wordt 'ie wel wat zwaar na een tijdje
 • Huisdier moet niet bang zijn voor stofzuigers of borstels

Wij testen de Dyson V12 Detect mét Pet Grooming Tool. Wat vinden wij? Het werkt bijna verslavend om te zien hoe schoon je huis wordt door gebruik van de stofzuiger. De Pet Grooming Tool werkt als een trein, je hond moet wel fan zijn van borstels en stofzuigers. Alle haren zijn direct weg én de vacht van je lieve harige huisgenoot is zacht en klitloos.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.