Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 26 mei 2022
Leestijd: 5 minuten

NYC reisgids #2: ervaar The Bronx als een echte New Yorker

Ahhhh.. The Big Apple. The city that never sleeps. Voorheen New Amsterdam, maar nu véél beter bekend als het iconische New York City. Het is voor veel mensen de stad waar je moet zijn als je het wilt maken in het leven. “If you can make it here, you can make it anywhere”, zong Frank Sinatra ooit in zijn ode aan de bruisende stad. Ook als je niet uit de Verenigde Staten komt is het voor velen een droom om deze locatie ooit te mogen bezoeken.

We totally get that.

NYC Travelguide

Als je van leven houdt, een drukke stad, de nieuwste winkels en de hipste restaurants.. dan zit je zeker goed. Veel mensen denken dan ook vooral aan het bezoeken van Manhattan omdat dat hét New York is wat je vaak ziet in films en series zoals Sex And The City of The Bold Type. Ook het Met Gala wordt hier georganiseerd en menig celeb is regelmatig te vinden in deze area. Toch hebben alle andere wijken ontzettend veel te bieden en precies daarover gaan we je meer vertellen.

Het kan soms lastig zijn om nieuwe plekken te ontdekken omdat je er nog nooit bent geweest of omdat je liever het ‘bekende’ op zoekt. In dit geval is het bekende Manhattan en de andere NYC-wijken kunnen soms wat wegvallen. Hartstikke zonde, want die plekken zijn juist vaak een stuk minder toeristisch en laten jou ook het échte New York zien. Daarom bespreken we de komende tijd een aantal wijken die zeker het bezoeken waard zijn. Van restaurants tot nachtclubs en van winkels tot attracties.. Alles wat jouw bezoek nóg leuker kan maken. Vorige week las je alles over Brooklyn. Vandaag bespreken we de groenste wijk van New York: The Bronx.

Weet je wie opgegroeid is in The Bronx? The always and ever fabulous J.Lo.

Lets get local!

Deze multiculturele wijk heeft een rijke geschiedenis en hier is genoeg te doen om een paar dagen te vertoeven. Van de Bronx Zoo tot het wereldberoemde Yankee Stadium. Maak een wandeling over de Grand Concourse of neem een veerboot van Manhattan naar een idyllische plek aan het water genaamd Clason Point. Ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen tijdens een indrukwekkende wandeling in een van de vele parken of botanische tuinen. Time to get local!

“Als de geboorteplaats van Hip Hop en het epicentrum van diverse culturen en uitgestrekte groene gebieden, is the Bronx gevuld met New York City-ervaringen die je niet mag missen,” aldus Maria Torres-Springer, NYC Deputy Mayor for Economic & Workforce Development. “Nu het weer warmer wordt, is er geen beter moment om de buitengewone muziek, het eten, de kunst, de winkels en de natuur die de buurten van the Bronx te bieden hebben, te verkennen.”

The Bronx
NYC & Company

Populaire attracties

“The Bronx kent zijn populariteit voornamelijk door het Yankee Stadium, de Bronx Zoo, de New York Botanical Garden, maar het barst er ook van authentieke, unieke lokale ervaringen,” aldus NYC & Company President en CEO Fred Dixon. “Van bestemmingen aan het water zoals City Island en Orchard Beach, tot Arthur Avenue en Little Italy, de muurschilderingen en restaurants langs River Avenue en 161st Street grenzend aan Yankee Stadium, uitgestrekte parken en tuinen, tot het genieten van etnische gerechten in de hele borough. The Bronx onderscheidt zich als een opmerkelijke bestemming om NYC te ervaren Like a New Yorker.”

The Bronx travel guide

The Bronx is het enige stadsdeel van New York dat niet op een eiland ligt. Het is verbonden met de rest van de stad door een groot aantal bruggen waarvan sommigen ook goed toegankelijk zijn voor voetgangers. Zo brengt de High Bridge als oudste brug van de stad je zo van Washington Heights naar de wijk Highbridge in the Bronx. Alternatief bereik je het stadsdeel per trein of met de veerboot vanaf Manhatten. Je betaalt hier dezelfde prijs voor als voor een ritje met de metro, maar je kan wel genieten van een prachtig uitzicht.

Wanneer je eenmaal in de borough bent, is het tijd om alle highlights te gaan ontdekken. Hier delen wij alvast de beste tips voor the Bronx.

Hotels: Een unieke keuze als accommodatie vind je in de South Bronx, namelijk het Opera House Hotel. Dit hotel ligt in een gerenoveerd historisch theater en heeft 60 kamers, een sportschool en gratis ontbijt. Een verblijf hier is gegarandeerd een unieke ervaring tijdens je bezoek aan de borough.
Restaurants en food hotspots: The Bronx is ook een uitstekende bestemming voor foodies. Verschillende delen van de borough hebben hun eigen culinaire specialiteiten en culturen. Zo vind je in Woodlawn de Westchester suburb die ook wel Little Ireland genoemd wordt. Hier bevinden zich veel Ierse restaurants en café’s aan de Katonah Avenue, zoals Rambling House and Behan’s Public House. In de Arthur Avenue in Belmont vind je veel Italiaanse restaurants en de Retail Market met verschillende soorten eet- en drinkwaren. Wat voor keuken je ook zoekt, in the Bronx kom je het tegen. Van Colombiaanse lekkernijen bij La Masa en Mexicaans eten bij Tauqeria Tlaxcall, tot Michelinsterrenrestaurant SUYO Gastrofusion.
Activiteiten: Naast lekker eten is er ook veel te doen in de borough. Wellicht de meest bekende highlight is het Yankee Stadium, waar je samen met duizenden supporters de Bronx Bombers aan kunt moedigen. In Belmont vind je de bekende Bronx Zoo met de meest exotische dieren en ook City Island is een bezoek waard. Hier is het speciale vissersdorp van the Bronx, waar je ook nog eens allerlei zeevruchten kan proeven.
Natuur in de stad: 25 procent van de oppervlakte van the Bronx bestaat uit natuur en parken. Je kan hier dan ook heerlijke wandelingen maken. Bezoek bijvoorbeeld het grootste park van de borough, dat drie keer zo groot is als Central Park: Pelhalm Bay Park. De mooiste tuinen vind je in Wave Hill, Van Cortlandt Park en de New York Botanical Garden.

The Bronx
NYC & Company

De wijken van the Bronx

Elke wijk in the Bronx heeft zijn eigen charme en unieke highlights. Zo heb je onder andere Belmont, Woodlawn en South Bronx. De laatste wijk heeft een geheel eigen karakter en is een must visit voor kunstliefhebbers. Hier bevinden zich allerlei kunstplekken, zoals gallerie WallWorks New York-Kreate Hub, en BronxArtSpace dat een podium is voor opkomende artiesten. Allemaal unieke concepten waar je zeker even een kijkje moet nemen!

The Bronx
NYC & Company

In the Bronx vind je alles, van eindeloos veel eetgelegenheden, tot de mooiste stadstuinen en van leuke activiteiten tot kunst! Kijk voor meer informatie op nycgo.com.

NYC reisgids #1: ervaar de wijk Brooklyn als een echte New Yorker

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.