Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 26 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Blush draping’ is de beautytrend uit de jaren 70 en we zien het overal op de rode loper

Draag jij graag blush? Maak dan kennis met ‘blush draping’. Deze retro make-up trend uit de jaren 70 zien we namelijk overal op de rode loper. Ook op TikTok zijn mensen fan van de Y2K-beautytrend: de app staat vol met video’s van TikTokkers die de look uitproberen. Wij vertellen je wat blush draping precies inhoudt en hoe je deze make-up look het beste kunt creëren.

We love blush draping.

Blush draping: wat is het precies?

Blush is een make-up product dat al eeuwen bestaat, maar hoe we het precies dragen en de technieken die we gebruiken om het aan te brengen blijven door de loop van de tijd heen veranderen. Zo is bijvoorbeeld de sun-kissed blush een prachtige subtiele look voor aankomende zomer. Wil je voor een meer bold en opvallende look gaan? Kies dan voor blush draping.

Blush draping
Sean Zanni/Patrick McMullan via Getty Images

Blush draping is eigenlijk gewoon contouren, maar dan met een blush in plaats van een bronzer. De visagiste van zangeres Cher, Way Bandy, zette in de jaren 70 blush-draping op de kaart. De techniek van ‘Color glow’, de naam die Way Bandy zelf gaf aan de make-up techniek, gaf mensen de illusie van hogere en scherpere jukbeenderen. En hoewel het absoluut een gedurfd en in-your-face effect kan geven, kan je met blush draping ook veel subtielere resultaten bereiken. Het is maar net hoeveel product je gebruikt en hoeveel pigment je blush bevat.

Volgens Bella Hadid is dit het geheim van haar ‘fox eyes’ en strakke jukbeenderen

Hoe breng je de blush aan bij deze techniek?

Om deze statement-look te bereiken, breng je je blush aan in een “C”-vorm, beginnend bij de slaap en naar beneden in de richting van de jukbeenderen. Je kunt er ook voor kiezen om je blush-kleur nog iets over de buitenste randen van je wenkbrauwen aan te brengen, voor een extra opvallende look. In de TikTok-video hieronder wordt nog eens goed gedemonstreerd hoe je moet ‘blush drapen’.

@feliciamaariemakeup

Trying out the old-school blush draping technique!!! I’m shook 😍 #makeup #blushcontour #makeuptips #beautyhacks #80smakeup

♬ original sound – felicia marie

Ga jij deze look uitproberen?

Dua Lipa rockt baby braids: dé Y2K-haartrend van deze zomer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.