Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Food 31 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

OMG! Deze eetbare tape zorgt ervoor dat je burrito niet meer uit elkaar valt

Weer een product waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden, maar dat we nu zo snel mogelijk willen hebben… Vier Amerikaanse studenten waren aan het brainstormen voor de perfecte uitvinding voor hun product-design lessen, toen hun ietwat rommelige lunch zorgde voor een geniale ingeving.

“Erin was een burrito aan het eten en de tortilla ging open waardoor ze over zichzelf heen knoeide,” vertelt een van de vier studenten aan CNN. “Toen zag ze het licht – dit is een probleem dat we op kunnen lossen.”

Tastee Tape

Als je wel eens burritos maakt (of eet) ken je het probleem gegarandeerd: de burrito rolt open en inhoud ligt overal behalve in de tortilla. Classy as f*ck. Op TikTok zijn al heel wat filmpjes te vinden met tips voor hoe je de Mexicaanse maaltijd het beste op kunt rollen, maar het blijft een gerecht dat maar niet op een chique manier te eten valt. Nu blijkt het einde in zicht van dit ‘first world problem’: Vier studenten hebben namelijk een Tastee Tape ontwikkeld. Een eetbare tape die ontwikkeld is met drie criteria in gedachten: het moest helder en kleurloos zijn, geen smaak hebben en geen merkbare textuur hebben.

Geheim Burrito Recept

Na het testen van zo’n 50 verschillende combinaties kwamen ze op het magische recept, dat ook nog eens glutenvrij is en geschikt is voor veganisten. De exacte ingrediënten zijn een goed bewaard geheim vanwege een lopende patentaanvraag, maar het team zegt dat alles wat wordt gebruikt “eetbaar en veilig is”. Ook is de tape hartstikke gebruiksvriendelijk. Het is bruikbaar als een dubbelzijdige tape die blijft plakken door het vochtig te maken.

Wij kunnen nu al niet meer wachten tot we dit bij de supermarkt kunnen kopen.

burrito-edible-tape_CNNPH
Tyler Guarino/CNN

Taco time: deze 3 lekkere recepten met taco’s wil je vanavond nog proberen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.