Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Daten 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit: dit vinden we no-go’s tijdens het online daten

December, januari en februari staan traditioneel bekend als dé piekmaanden voor online daten. Datingservice Lexa deed onderzoek naar do’s en don’ts tijdens het daten, zodat singles goed voorbereid aan deze drukke date periode kunnen beginnen.

De regels van het daten zijn vaak ongeschreven. Degenen die het spel goed weten te spelen scoren, terwijl anderen nietsvermoedend steken laten vallen. Daarom deed Lexa onderzoek, zodat de voorkeuren aan het licht komen.

Authenticiteit wordt beloond tijdens het online daten

Uit het onderzoek blijkt dat je vooral hoge ogen scoort als je de ‘echte jij’ laat zien. Eerlijkheid staat bij online daters hoog in het vaandel. En overbewerkte foto’s (43%), groepsfotos (41%) en filters (35%) staan bovenaan op het lijstje van grootste afknappers. Echte no-go dus, volgens de 1.077 respondenten.

Online daters zien graag de ware jij, dus wat dan wel? Wees vooral jezelf op de foto en plaats foto’s waar je alleen op staat, maar ook terwijl je bezig bent met een leuke activiteit. Ze willen de echte jij ontmoeten, dus het is goed om te laten zien dat jij volledig jezelf bent.

De no-go’s van mannen vs. vrouwen

Mannen gaan voor authenticiteit en zien liever geen overbewerkte foto’s, ook het gebruik van filters mogen toekomstige dates achterwege laten. Puur natuur, dus. Aan de andere kant kijken de vrouwen vooral naar originaliteit, de visfoto of foto’s met ontbloot bovenlijf staan niet in het rijtje favorieten. Dus mannen, laat die foto met die snoekbaars maar voor op Facebook.

Wachten op de vonk is oké

Zodra we eraan toe zijn elkaar te ontmoeten, hebben we geen torenhoge verwachtingen. De vonk hoeft niet meteen over te springen, 80% vindt het prima als dat later gebeurt en stopt dus niet gelijk met daten. Geef het dus de tijd, daten gaat voor velen niet over één nacht ijs. Je bent op je best als je bent wie je bent. Passen jullie bij elkaar? Dan volgt de vonk vanzelf.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.