Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Oneindig oesters klappen: deze zaterdag vindt het eerste oesterfestival van Amsterdam plaats

Mis jij de middagen op het terras, waarop je in een decadente bui toch wat oesters bestelde met je vriendinnen? Dan hebben we goed nieuws: aanstaande zaterdag kan weer zo’n dag worden. Dan vindt namelijk het eerste oesterfestival van Amsterdam plaats.

Niet op het terras, maar bij Levenslang in Amsterdam. Net zo leuk.

Het eerste oesterfestival van Amsterdam

Nog niet eerder was er een Oesterfestival in Amsterdam. Een groot gemis volgens Shannice en Leonne, de meiden van Koester je Oester, die door het organiseren van oesterwandelingen merken dat er veel animo is voor alles rondom oesters. Het festival is bedoeld om oesterliefhebbers uit Amsterdam e.o. te laten genieten van heel veel verschillende oesters, bijpassende dranken en aanverwante producten. De tickets zijn voor 95% uitverkocht, dus het belooft een mooi festijn te worden.

Het Oesterfestival wordt in Levenslang Amsterdam georganiseerd, de voormalige Bijlmerbajes. Deze rauwe locatie wordt voor één dag omgetoverd tot oesterparadijs, met een groot aantal oesterbars, oester stekers en oester leveranciers. Het wordt dus decadent borrelen en oesters klappen, op een rauwe locatie. Dat heel *balans*.

Naast het eten en drinken, biedt het festival ook live muziek en activiteiten gerelateerd aan oesters en hun cultuur. Zo is er bijvoorbeeld een cursus oestersteken, een oester expositie en andere oester creaties.

Oesters & Champagne …

Waar het over oesters gaat, daar valt het woord champagne al snel. Er is geen combinatie beter dan deze twee! Daarom organiseren Shannice en Leonne dit festival samen met partner TO-MI Champagne, een kleine Nederlandse champagne-importeur. De gemene deler? Passie voor ambachtelijke producten van kleine ondernemers uit de mooiste gebieden van Europa. Zo wordt er op het oesterfestival het beste uit zowel de Champagnestreek, als de kusten aangeleverd.

Het Oesterfestival vindt aanstaande zaterdag 28 oktober plaats van 12:00 tot 17:00 en van 17:00 tot 22:00. Tickets koop je hier voor €20.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.