Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 8 jul 2024
Leestijd: 3 minuten

Ongewenst souvenir: ‘Ineens werd ik wakker met een dik, ruw oog’

Club Hï, Elrow in Amnesia, het legendarische Pikes (hier lag George Michael van Wham! ooit aan het zwembad voor de videoclip Club Tropicana) en het sprookjesachtige Cova Santa. In vijf dagen Ibiza, vier clubs. Journalist Ellen (29) legde afgelopen zomer op het Spaanse eiland samen met vrienden een ware feestmarathon af, maar niet zonder kleerscheuren. Ze hield er een ongewenst souvenir aan over: eczeem rond de ogen.

Alles of niets is het bij ons thuis vaak. Of het nu gaat om gezond eten, sporten of een avondje uit. De rustige kant van Ibiza hadden we inmiddels al meerdere keren gezien. We dineerden dan bij fijne restaurants, bezochten de hippiemarkt en overdag relaxten we op het strand of bij het zwembad. Maar het kriebelde en mijn vriend en ik wilden ook een keer de andere kant van het eiland beleven – die van lange nachten en korte dagen. En dus boekten we afgelopen juli samen met vier vrienden een villa.

Mindset?

De eerste avonden gingen we vol energie op pad. Toch merkte ik dat ik – als jongste nota bene –  moeite had om het tempo van de rest bij te benen. De sangria en witte wijn vlogen erdoorheen, maar het deed niets met hun uithoudingsvermogen om te dansen. Ik daarentegen, had het rond 02.00 uur vaak wel gehad. ‘’Het is een mindset’’, zei onze toen 42-jarige vriend B., tevens voormalig profjudoka. Toch besloot ik het wat rustiger aan te doen en eerder dan de rest mijn bed op te zoeken. Maar ondanks die trap op de rem werd ik ongeveer een week na deze partyholiday wakker met een ongewenst souvenir: dikke, rode ogen met daaromheen een trekkende en schilferige huid.

‘Vast te weinig rust gepakt en het zal vanzelf wel weer over gaan’, dacht ik bij mijzelf. Als puber had ik er tijdens mijn tijd op de middelbare school ook weleens last van gehad. Dan trok het na een aantal dagen vanzelf weg en was de huid rond mijn oog weer rustig. Maar van chillen of uitrusten kwam het door mijn drukke baan op de redactie van een landelijke krant niet echt. Bovendien voelde mijn huid dankzij de airco op de werkvloer steeds droger aan. De avonden op de redactie leken, ondanks dezelfde gezette werktijden, steeds langer te duren. En uit schaamte voor mijn dikke ogen en de vermoeidheid die de kwaal teweegbracht, zei ik een etentje met vriendinnen af. Er moest dus echt wat gebeuren…

Atopisch eczeem

Zelf durfde ik er niet zomaar wat op te smeren. De huid rond je ogen is gevoelig en ik draag lenzen of een bril. En dus besloot ik een week na het beginnen van de klachten mijn huisarts in te schakelen. Er werd gevraagd om foto’s op te sturen. Na het zien van de afbeeldingen wilde de arts mij live zien. Ik maakte een afspraak en zij trok de conclusie: atopisch eczeem. Er werd een hormoonzalf voorgeschreven, maar die mocht ik niet te lang gebruiken.

Ik ging daarom op zoek naar een crème zonder hormonen en tot op heden ben ik hier trouw aan. De Bepanthen Eczeem Crème en ik zijn een match made in heaven.

Bron: Bepanthen

Verlichting bij trekkerige huid

Waarom dit product wel werkt voor mij? Allereerst smeert de Bepanthen Eczeem Crème makkelijk uit. Als mijn huid trekkerig dreigt te worden, brengt het verlichting binnen 30 minuten. Alles is na het aanbrengen weer heerlijk gehydrateerd. Daarnaast bevat de zalf geen hormonen: wel zo fijn voor de dunnere huid rond mijn ogen. Bovendien is het vrij van parfum.

Nu maar hopen dat er geen nieuwe uitbraak de kop opsteekt. Op naar een nieuwe zwoele zomer zonder eczeem!

Bepanthen Eczeem Crème is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

KOAG/KAG 80-0724-1350

In samenwerking met Bepanthen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.