Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 25 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

4 tips om onnodige bestellingen op thuisbezorging apps te voorkomen vanaf nu

Na een lange werkdag trek je de koelkast open en plof je uit onvree op de bank. Helemaal niks te vinden op een zak wortelen, pot mayonnaise en halve komkommer na. Je hebt vrij weinig zin om nu nog naar de supermarkt te gaan. Er zit maar één ding op: Uber Eats, Thuisbezorgd en Deliveroo aanslingeren. Je loopt alle apps na om te kijken waar je het meest zin in hebt. Maar al die onnodige bestellingen tikken behoorlijk aan.

Dertig euro hier, een tientje daar. Je bankrekening is in ieder geval niet blij met al die bestellingen.

Voorkom onnodige bestellingen op thuisbezorging apps

Al die bestellingen kan je gelukkig makkelijk voorkomen.

1. Tel je uitgaven bij elkaar op

Slinger de geschiedenis van je bestellingen aan en tel nou eens op hoeveel je in totaal hebt uitgegeven aan bestellingen. Je komt waarschijnlijk uit op een schandalig hoog bedrag.

Check vooral ook even wat je allemaal van dat geld had kunnen doen. Wie weet kan jij er een stedentrip of zelfs 10-daagse vakantie van boeken. Het wordt een stuk makkelijker om de volgende keer toch over te slaan.

2. Vries bakjes in

Maak op zaterdag en zondag extra eten klaar, je hebt dan toch alle tijd van de wereld. Pastasaus is ideaal, het enige wat je op het moment dat je wil eten nodig hebt is pasta. Dit kook je en de saus warm je op in een pannetje. Klaar is kees. Scheelt niet alleen geld, ook nog eens tijd. Je hebt dit tien keer zo snel op tafel staan dan een lauwe pizza die vanaf de andere kant van de stad moet komen.

3. Eet samen met anderen

Maak voldoende afspraken met anderen om samen te eten. Dat scheelt geld, want je deelt de kosten of betaalt om en om. Daarnaast ontkom je er dus niet aan om samen te koken (wat erg gezellig is) of zelf wat te bereiden voor je vrienden. Als je zeker 4 keer per week samen met anderen eet, is de kans op het doen van onnodige bestellingen stukken kleiner.

4. Verwijder de apps

Het kost je bijna meer moeite de apps opnieuw te downloaden dan even naar de supermarkt te lopen. Ideaal toch?!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.