Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij geen eetlust in de ochtend? Volgens deze TikTokker heeft dat geen goede reden

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Althans, dat zeggen ze. Toch zijn er een heleboel mensen die liever niets eten in de ochtend – een koffietje is vaak genoeg. Ben jij geen ontbijtmens? Dan kan het zijn dat je lichaam je iets probeert te vertellen.

Metabolisme-coach Marisa vertelt op Instagram waarom het goed is om wakker te worden met een hongerig gevoel.

Heb jij nooit trek in de ochtend? Dat kan een teken van stress zijn

We staan vaak versteld van hoelang we het volhouden zonder een ontbijtje te hebben gegeten. Op zo’n moment denken we dat we heel veel energie hebben, maar niets is minder waar. Metabolisme-coach Marisa legt op Instagram uit waarom het skippen van ontbijt een teken van stress is.

Het niet hebben van een eetlust in de ochtend is vaak een teken van verhoogde cortisol, wat voortkomt uit veel stress, bloedsuiker onevenwichtigheden en een trage lever. Alle drie die dingen zijn geen goed nieuws.

Onze lever kan maar een beperkte hoeveelheid opgeslagen glucose vasthouden, totdat het andere bronnen moet aanboren voor brandstof. Volgens Marisa kan een verhoogd cortisol level uiteindelijk je spieren afbreken om aan energie te komen. Uhm, dat klinkt niet als het meest ideale ontbijt…

Gelukkig sprak Woman’s World met een aantal experts over dit onderwerp en blijkt het niet zo zwart-wit. Diëtiste Kristi Ruth stelt: “It is pretty common to wake up not feeling hungry. This is thought to be caused by a combination of hormones and how much someone ate the day or night before.”

Diëtiste Tara Tomaino “Cortisol is naturally elevated in the morning. Higher levels of cortisol in the morning help us wake up and get up to start our day. Blood sugar is low after sleeping because you haven’t eaten in several hours. This is normal.”

De visies op het ontbreken van eetlust verschillen dus enorm.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.