Anne-Margreet
Anne-Margreet Love & Life 22 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Op deze leeftijd vinden de meeste mensen ‘de ware’

Volgens gegevens van dating website Match.com vinden mensen gemiddeld op 27-jarige leeftijd ‘de ware’. De website vroeg 2.000 (Britse) mannen en vrouwen naar hun gemiddelde ‘dating journey’, van de eerste ontmoeting tot het krijgen van kinderen. Hieruit blijkt dat 50% van de ondervraagden hun partner ergens in hun twintigerjaren ontmoette. Voor vrouwen is dit wat eerder dan voor mannen: vrouwen ontmoeten hun partner vaak al op 25-jarige leeftijd, terwijl mannen gemiddeld 28 zijn als ze ‘de ware’ ontmoeten.

Het onderzoek laat ook zien dat als we eenmaal de juiste partner hebben gevonden, we redelijk snel serieus worden. Na zes maanden vinden drie belangrijke mijlpalen plaats die bepalen of iemand echt bij ons past. Na deze periode kennen de meeste koppels namelijk elkaars imperfecties, heeft de eerste ruzie plaatsgevonden en hebben ze elkaars ouders ontmoet. In 33% van de gevallen vindt het eerste gesprek over een gezamenlijke toekomst al binnen een jaar plaats. Daarna verloven de meeste stellen zich gemiddeld na twee jaar, trouwen ze na drie jaar en beginnen ze een gezin na ongeveer vier jaar.

“Ik hou van je” zeggen we gemiddeld op hetzelfde moment als we onze relatie openbaar maken op social media, na ongeveer vier maanden. Als de meest cruciale mijlpalen zijn doorstaan wordt er eerst een weekendje weg (na zeven maanden) en dan een vakantie (na tien maanden) geboekt. Dit is nadat de meeste stellen het geen probleem meer vinden om spullen bij de ander te laten liggen, wat ongeveer na zes maanden het geval is.

Of je nu écht oud wordt met degene die je op deze leeftijd ontmoet is natuurlijk maar de vraag. Uiteindelijk zijn deze gegevens alleen maar een gemiddelde. Bovendien zijn ze gebaseerd op een Britse populatie en geldt het alleen voor online daten. Als jouw relatie niet aan deze mijlpalen voldoet, betekent dat natuurlijk niet dat jouw partner niet de juiste is, want iedere relatie heeft zijn eigen verloop. Jongere stellen daten misschien langer dan wanneer mensen elkaar op een latere leeftijd ontmoeten. Naast dat ze in een andere levensfase zitten, hebben ze ook vaak meer levenservaring waardoor ze waarschijnlijk beter weet wat ze willen.

Dat betekent niet dat we de gegevens van dit onderzoek helemaal moeten wegwuiven. Veel koppels gebruiken ervaringen van anderen om te bepalen of ze op de goede weg zitten. Als je relatie voor je gevoel niet snel genoeg vooruit gaat, dan kun je dit gebruiken om je verwachtingen aan te passen.

Bovendien heb je nog wel even, op deze leeftijd kun je namelijk het beste trouwen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.