Josca
Josca Love & Life 16 feb 2016
Leestijd: 3 minuten

13 redenen waarom bananen goed voor je zijn

Banaan helpt tegen heel veel kwaaltjes en kan je energieker maken. Heb jij ooit geweten dat een banaan zoveel goeds kon veroorzaken in je lichaam? Lees hieronder de redenen waarom je vaker een banaantje zou moeten eten.

1. Banaan helpt tegen brandend maagzuur.
Als je veel last hebt van brandend maagzuur of oprispingen, kun je een banaan nemen om dit te verzachten. Banaan neutraliseert namelijk.

2. Banaan helpt tegen katers.
Banaan kalmeert je maag wanneer je een kater hebt. Een goede tip is om een bananensmoothie of -milkshake te maken, dit zorgt voor extra vocht in je lichaam nadat deze uitgedroogd is door de alcohol.

3. Banaan geeft je energie.
Eén of twee bananen zijn perfect om voor je work-out te eten. Ze zorgen namelijk voor een energy boost en houden je bloedsuiker op peil.

4. Banaan maakt je alerter.
Niet alleen geven bananen je energie, maar wanneer je een banaan eet, maakt je dat ook meteen alerter. Als je eens iets hebt waar je je goed op moet concentreren, zoals een examen, kun je van tevoren een banaan nemen om je hersenen te stimuleren.

5. Banaan helpt tegen spierkrampen.
Als je ‘s nachts vaak wakker wordt met krampen in bijvoorbeeld je kuit, kun je dit verminderen of zelfs voorkomen door banaan te eten. Dit geldt ook voor spierkramp tijdens het sporten.

6. Banaan helpt tegen depressies.
Dit zul je haast niet geloven, maar bananen kunnen je helpen om over een depressie heen te komen. Een banaan bevat de stof tryptofaan: je lichaam zet dit eiwit om naar de zogeheten stof serotinen, waardoor je ontspant, je stemming verbetert en je een beter gevoel krijgt.

7. Banaan helpt tegen verstoppingen.
Jaja, dat klinkt niet heel fris, maar een banaan is uitermate geschikt om je spijsvertering en stoelgang een beetje soepeler te laten verlopen.

8. Banaan zorgt ervoor dat je minder snakt naar suiker.
Ben je een echte zoetekauw? Neem eens een banaan als tussendoortje in plaats van een koekje, desnoods met een klein beetje pindakaas. Banaan zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel gestabiliseerd raakt, waardoor je minder trek krijgt in suiker.

9. Banaan is goed voor je ogen.
En jij maar denken dat je daar alleen maar worteltjes voor moest eten. Banaan is ook goed voor je ogen en zal deze langer gezond houden naarmate je ouder wordt.

10. Banaan helpt tegen stress.
Zoals eerder al vermeld, kan het eten van een banaan ervoor zorgen dat je gekalmeerd raakt. Hetzelfde geldt dus voor stress.

11. Banaan kan je helpen stoppen met roken.
Banaan bevat veel vitamine B en andere stoffen die het je gemakkelijker maken om van een nicotineverslaving af te komen.

12. Banaan helpt om je lichaamstemperatuur omlaag te brengen.
Als je het warm hebt op een zomerdag of je ligt in bed met koorts, is het helemaal geen gek idee om een banaan te eten. Deze kan er namelijk voor zorgen dat je lichaamstemperatuur omlaag gaat en je wat afkoelt.

13. Niet alleen de banaan zelf, maar ook de schil is zeer nuttig:
– Heb je last van een jeukende muggenbult?
Wrijf er even overheen met de binnenkant van een bananenschil, hierdoor verzacht de jeuk en irritatie.
– Glanzen je leren schoenen even niet meer zo?
Wrijf de binnenkant van een bananenschil eroverheen en poets het daarna met een droge doek.

Inspiratie nodig voor recepten met banaan? Wij zetten de 21 lekkerste voor je op een rij!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.