Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Body & Mind 10 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Op deze manieren voel jij je tóch sexy tijdens je menstruatie

Tijdens je menstruatie zul je je waarschijnlijk niet op je allerbest voelen. Dit is ook niet zo gek: er is niets sexy aan een week lang in je eigen bloed moeten zitten. Ook de buikkrampen en andere kwaaltjes die bij de menstruatie komen kijken maken het er niet heel veel beter op. Veel vrouwen besluiten dan ook om tijdens deze week de verwachting er goed uit te zien en te voelen van zich af te zetten. Helemaal prima natuurlijk, maar mocht je je tóch sexy willen voelen tijdens je menstruatie dan zijn hier zeker manieren voor.

Je sexy voelen

Wat houdt je sexy voelen nou eigenlijk precies in? Volgens seks-therapeut Debra Laino “stelt het je in staat om zelfvertrouwen te krijgen en verbonden te zijn met jezelf”. Je sexy voelen kan empowering zijn. “Het valideert jezelf zonder de goedkeuring van iemand anders”. Daarom is het ook belangrijk om je zo te kunnen voelen wanneer je ongesteld bent.

Tijd voor tips dus. Naast dansen (thanks, Nielson), zijn er verschillende andere manieren om je tóch sexy te voelen tijdens je menstruatie.

1. Hygiëne is key

Om je sexy te kunnen voelen, is het belangrijk dat jij je comfortabel voelt. Om dit te bereiken is het key om op je hygiëne te letten, je kan je namelijk tijdens het ongesteld zijn al gauw vies voelen en dit is niet erg comfortabel.

Wees daarom tijdens de week van je menstruatie niet bang om een keertje vaker te douchen als je hier behoefte aan hebt. Het is nergens voor nodig om je slecht te voelen als je tijdens je menstruatie vaker moet douchen om je schoon te voelen. Zorg er daarnaast ook voor dat je écht vaak genoeg je maandverband of tampon vervangt. Dit wordt namelijk nog wel eens vergeten.

2. Draag je meest sexy parfum

Veel vrouwen onder ons bewaren hun favoriete luxeproducten voor dagen waarop we ons op ons best voelen. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Kunnen we deze producten, zoals je favoriete parfum, niet beter gebruiken op de dagen dat we ons juist op ons best wíllen voelen?

Het aanbrengen van je favoriete parfum tijdens je menstruatie zal je mentaal meenemen naar een tijd waarin je je geweldig voelde. Hierdoor voor je je tijdens deze vervelende periode ook beter en zul je je een stuk gemakkelijker sexy kunnen voelen.

3. Comfortabele lingerie = sexy

Ooit hebben we massaal besloten het begrip ‘sexy ondergoed’ te linken aan kanten, doorzichtige, kleine slipjes die over het algemeen oncomfortabel zijn. Maar waarom eigenlijk? Zoals we eerder al zeiden, is het alleen mogelijk om je sexy te voelen tijdens je menstruatie als je je comfortabel voelt.

Er zijn tegenwoordig super veel comfortabele lingerie-opties die er alsnog mooi uitzien. Kies dus voor jezelf en voor je eigen comfort en durf grotere slips dragen te linken aan het begrip sexy. Want dat is het.

4. Durf seks te hebben tijdens je menstruatie

Deze tip kan stom klinken, omdat je misschien júist dit artikel leest omdat je je sexy genoeg wilt voelen zodat je seks kunt hebben tijdens je menstruatie. Toch kan je de situatie ook andersom bekijken.

Door er gewoon voor te gaan en seks te hebben tijdens je menstruatie wanneer je daar behoefte aan hebt, zul je zien dat er geen enkele reden is om je gestrest te voelen. Het vereist wat voorbereiding, maar uiteindelijk zul je inzien dat menstruatieseks júist datgene kan zijn dat je nodig hebt om je sexy te voelen tijdens het ongesteld zijn.

5. Houdt je menstruatie cyclus bij

Je libido fluctueert over de tijd en er zijn bepaalde punten in je menstruatiecyclus dat deze hoger is. Wanneer je je menstruatiecyclus bijhoudt met bijvoorbeeld een app op je telefoon (hier zijn er genoeg van) en je weet dat zo’n moment eraan komt, kan dit helpen met je sexier doen voelen. Mentaal op de hoogte zijn van dit moment kan namelijk voldoende motivatie zijn om je libido zijn werk te laten doen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.