Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 10 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Moeite met in slaap vallen? Probeer déze slaapverwekkende hack eens

Je ligt voor je gevoel al úren te draaien en te woelen, maar je valt maar niet in slaap. Super irritant! Heb je vaak moeite met in slaap vallen? In dit artikel delen we een hack die je hopelijk helpt aan een goede nachtrust. Ingewikkeld is het niet: je hoeft er alleen maar voor te kunnen tellen.

Wij gaan ‘m sowieso uitproberen.

Sneller in slaap vallen? Probeer deze hack

Popsugar-editor Maggie Ryan deelt dé tip die voor haar altijd werkt: geen schaapjes tellen, maar tellen van 10.000 naar 0. Dat klinkt als een hele opgave, maar ze vertelt dat zij nog nooit de 8.000 gepasseerd heeft. Voor die tijd was ze namelijk allang in dromenland.

Volgens een artikel op Business Insider werkt tellen inderdaad om beter (en vooral sneller) in slaap te vallen. Dat komt omdat je ritmisch telt en tegelijkertijd bezig bent. Dat ritmische tellen zorgt ervoor dat je in een soort lichte trance raakt. Daarnaast ben je bezig met focussen op de getallen, waardoor je geen tijd hebt om te piekeren.

Volgens slaapexperts is dít de vaakst voorkomende reden waarom je niet kunt slapen

Maggie heeft deze tip gekregen via de app Headspace. Deze app is een must als je mediteert (hier lees je meer over meditatie-apps) en begin vorig jaar kreeg de app zelfs een Netflix-serie. De app biedt niet alleen geleide meditaties aan, maar ook een back-to-sleep meditatie. Die naam zegt het al: een meditatie waar je weer mee in slaap valt als je ‘s nachts wakker ligt. Voor Maggie werkt deze hack perfect om mee in slaap te vallen en wij gaan ‘m vanavond ook direct uitproberen, want het klinkt hartstikke makkelijk en haalbaar.

Ga jij ‘m vanavond ook uitproberen? Slaap lekker!

Een slaapexpert vertelt: dit moet je niet doen als je niet kunt slapen

Andere slaaptips

Is deze slaapverwekkende hack niets voor jou? Dan heb je misschien wel iets aan de onderstaande artikelen waar we andere tips delen:

Popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.