Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Entertainment 17 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

3 Nederlandse crime podcasts die je niet mag missen

Of je nu onderweg bent naar werk, een lange wandeling maakt of gewoon lekker thuis wilt ontspannen: crime podcasts bieden de perfecte dosis spanning en mysterie. Hier zijn drie Nederlandse crime podcasts die je absoluut op het puntje van je stoel houden.

Ooggetuigen

In Ooggetuigen worden de verhalen verteld van mensen die direct betrokken zijn geweest bij ernstige misdaden. Elke aflevering staat een nieuwe ooggetuige centraal die vertelt wat er gebeurde en hoe het zijn of haar leven heeft veranderd. Luister naar hun persoonlijke ervaringen en beleef wat er is gebeurd door hun ogen. Podcastmaker Dionne Slagter (bekend van o.a. Moordcast) en slachtofferadvocaat Sébas Diekstra voeren openhartige gesprekken met slachtoffers, nabestaanden en andere betrokkenen van deze impactvolle gebeurtenissen omdat zij het belangrijk vinden dat ooggetuigen hun stem kunnen laten horen.

Al sla je me dood

Een true crime podcast waarin moorden, verdwijningen en andere mysteries besproken worden. Naast gruwelijk misdaadverhalen vertellen Annelies en Sylvia ook over enge dingen die ze zelf hebben meegemaakt en verzinnen ze tips om niet vermoord te worden. Met een vleugje satire, zelfspot en niet voorzichtig met hun mening, maar altijd met respect voor slachtoffers. 

Zij is van mij

De cijfers kan niemand meer ontkennen: elke acht tot tien dagen wordt er een vrouw gedood door haar man, vriend of ex-partner. Vrouwenmoord komt in Nederland veel vaker voor dan in de landen om ons heen en toch lijkt er nauwelijks iets te veranderen. Waarom gaat het juist hier zo vaak mis achter de voordeur? In de achtdelige podcast Zij is van mij onderzoekt Saskia Belleman hoe het beter kan. Want waarom kunnen sommige mannen niet accepteren dat een vrouw een punt zet achter de relatie? Waarom komt hulp vaak als het te laat is? En welke lessen kunnen we trekken uit het buitenland? In gesprekken met slachtoffers, nabestaanden, plegers, de politie, het OM, strafrechtadvocaten en wetenschappers gaat de rechtbankverslaggever van De Telegraaf op zoek naar antwoorden.

Of je nu een doorgewinterde crime podcast-luisteraar bent of net begint met het ontdekken van dit genre: deze drie Nederlandse podcasts zijn stuk voor stuk de moeite waard. Ze werpen allemaal een interessant licht op de criminele aspecten van onze samenleving. Dus zet je koptelefoon op, leun achterover en laat je meevoeren in de wereld van true crime.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.