larasteenvoorden
larasteenvoorden Love & Life 5 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

De 5 beste podcasts over seks, voor als je wel wat advies kunt gebruiken

Let’s talk about sex. Of liever: laten we luisteren hoe anderen over seks praten. In een podcast. Want dat is interessant, en leerzaam bovendien. Van boeiende gesprekken over voorspel tot inclusief advies over veel voorkomende slaapkamerproblemen. Luister je mee?

Dit zijn 5 podcasts waarin seksexperts, seksuele voorlichters én ervaringsdeskundigen onze meest brandende vragen over alles wat met seks, plezier en intimiteit te maken heeft beantwoorden.

1. Where should we begin?

Wat ga je horen | Real-life therapiesessie tussen koppels
Deze aflevering moet je luisteren | Sexlessness

Esther Perel, die ken je vast wel. De iconische liefdesdokter nodigt luisteraars uit in haar kantoor, waar ze koppels helpt met de struggles van hun relatie en seksuele worstelingen. Niet elke aflevering gaat over seksualiteit, maar het helpt je misschien wel om je partner beter te begrijpen en de podcast zit vol communicatietips, zowel in als buiten de slaapkamer. Gemiddeld duurt een aflevering 45 tot 60 minuten.

Recensie van een luisteraar: “Deze podcast serie vind ik om verschillende redenen fantastisch. Hoe vaak krijg je de kans als trainer, coach om mee te luisteren met een professional. Van wie je enerzijds heel veel kunt leren en anderzijds veel in herkent. En hoe vaak krijg je een kijkje in het gevoelsleven van anderen en hun relatie. Prachtig, empathisch, informatief.”

2. Sex met Emily

Wat ga je horen | Seksueel advies
Deze aflevering moet je luisteren | Everybody loves oral

Met meer dan duizend afleveringen en vijfduizend recensies is Sex With Emily een favoriet onder podcastluisteraars. Deze serie wordt gepresenteerd door auteur en sekstherapeut Dr. Emily Morse en bevat een indrukwekkende gastenreeks van artsen, therapeuten en experts op het gebied van seksueel welzijn. Je kunt je seksvragen ook naar Emily sturen, die zij tijdens de show beantwoordt. Afleveringen duren gemiddeld 50 minuten.

Recensie van een luisteraar: “Emily belicht alle aspecten van seks, relaties en meer in deze podcast die je echt niet mag missen! De host en deskundige gasten bieden inzichtelijk advies en informatie die nuttig is voor iedereen die luistert!”

3. Speaking of sex

Wat ga je horen |  Expliciete maar gevoelige gesprekken over seks en seksualiteit
Deze aflevering moet je luisteren | Finding New Pleasure Pathways

Een podcast waar meer dan 400 afleveringen van online staan, dus je bent wel even zoet. In Speaking of Sex is geen enkel onderwerp verboden terrein of taboe. Chris en Charlotte (een stel) noemen zichzelf The Pleasure Mechanics, zijn allebei seksuoloog en leren je op een informatieve en duidelijke manier over de mechanica van seks. Heh? Ja! Gewoon eens luisteren. Afleveringen duren gemiddeld 30 minuten.

Recensie van een luisteraar: “De Pleasure Mechanics hebben mijn leven veranderd! Deze cursus heeft mij geholpen verlichting te vinden en mij door de reis te loodsen om van de seksuele geneugten van het leven te genieten.”

4. Why don’t you date me

Wat ga je horen | Echte situaties, gedeeld door echte mensen, met een flinke dosis humor
Deze aflevering moet je luisteren | Faking orgasms 

Amerikaanse comédienne Nicole Byer was single and ready to mingle, dus begon ze een podcast over alle (leuke en minder leuke) avonturen die het vrijgezellenleven met zich meebrengen. In haar dolkomische podcast praat ze met actrices, komieken en realitysterren over het leven van een vrijgezel, seks(trends), liefde en datingfiasco’s. Afleveringen duren gemiddeld 60 minuten.

Recensie van een luisteraar: “Deze podcast is een GOAT en is de beste podcast ooit omdat Nicole Byer té grappig is. Daten sucks en zij zorgt ervoor dat ik erom kan lachen. #menaretrash.”

5. Piemels en Poesjes podcast

Wat ga je horen | Vrije en vrolijke gesprekken over seks
Deze aflevering moet je luisteren | (Geen) zin in seks?

Daphne en Yves praten over alles wat met seksualiteit, seks, intimiteit, piemels en poesjes te maken heeft. De een een vroedvrouw met meer dan 1000 bevallingen op haar naam, de ander een jurist turned into een tantrisch gigolo turned into een seks- en intimiteitscoach. Beiden met een sterke mening en een heleboel ervaring met piemels en poesjes, die met veel humor en wijsheid op een zeer ontwapenende maar soms ook shockerende manier thema’s aansnijden waar het in de seksualiteit werkelijk om gaat. De afleveringen duren gemiddeld 1 uur.

Recensie van een luisteraar: “Daphne en Yves voeren vrije, vrolijke en openhartige gesprekken over seksualiteit en relaties. Aanrader voor iedereen die seksuele ontwikkeling en kennis belangrijk vindt.”

Erotische podcasts

Luister je liever naar een sexy verhaal? Dan zijn er genoeg opties om rode oortjes van de krijgen. Denk aan Rouze, Erotische verhalen om je vingers bij af te likken en Charlies avonturen.

All about women: deze 5 feministische podcasts op Spotify zijn het waard om te luisteren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.