Gina Koninkx
Gina Koninkx Lichaam 26 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Surprise, surprise! Voldoende beweging is de key om een opgeblazen gevoel tegen te gaan

Vreselijk is het gevoel dat je krijgt van een opgeblazen buik. We hebben er allemaal wel eens last van. De oorzaak daarentegen kan zeer uiteenlopen. Toch zijn er een aantal factoren die veel invloed hebben op je darmen, buik en dus ook een opgeblazen gevoel. Een bijkomend probleem wat minstens zo vervelend is: winderigheid. Help?!

Thank the Lord, zijn er behoorlijk wat dingen die we kunnen doen om de oorzaak (of oorzaken) van dit probleem aan te pakken. Een opgeblazen gevoel ontstaat niet zomaar, vaak krijg je hier last van na het eten of drinken van bepaalde producten.

Het effect van suiker, de meest voorkomende oorzaak

Suikers zijn misschien wel de grootste boosdoener, zelfs natuurlijke suikers. Als je fruit – wat veel natuurlijke suikers bevat – combineert met eiwitten kun je behoorlijk last krijgen van een opgeblazen gevoel. Als je darmen eerst eiwitten moeten verteren en daarna pas toekomen aan suikers zorgt dat voor een opgeblazen gevoel.

Voedingsproducten die een opgeblazen buik tegengaan

Gelukkig zijn er ook voedingsproducten die een opgeblazen gevoel juist tegengaan. Kamillethee en gemberthee hebben een uiterst kalmerende werking op je maag en darmen. Niet alleen dat, ook als je last hebt van stress, werkt met name kamillethee kalmerend.

Daarnaast zijn vezels essentieel voor je lichaam, ze hebben een belangrijke functie. Vezels zorgen ervoor dat je darmwerking in orde blijft waardoor je onder andere minder last hebt van winderigheid. Producten die bijvoorbeeld veel vezels bevatten zijn noten, groenten, peulvruchten en zaden.

Beweeg voldoende

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je voldoende beweegt. Sterker nog, een opgeblazen buik kan het directe gevolg zijn van te weinig beweging. Sporten bevordert de darmfunctie waardoor je – zeker op de lange termijn – minder last hebt van een opgeblazen buik. Plan dus maar wat extra sportklasjes in met je vrienden, zo zorg je ervoor dat je niet meer op de bank ligt met een bloated belly.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.