Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 30 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Liever een herinnering geven dan een fysiek cadeau? Dit zijn 9 originele ervaringen om cadeau te doen

Voor sommige mensen is het vinden van een geschikt cadeau lastig. Niet omdat ze kieskeurig zijn, maar omdat ze meer waarde hechten aan herinneringen dan aan spullen. Een ervaring cadeau doen is dan veel leuker. Maar wat geef je dan? Wij zetten negen originele ideeën op een rij.

Met de feestdagen in zicht is het tijd om cadeaus in te slaan, maar voor sommige mensen schrijven wij het cadeau liever in een leuke kaart.

Originele ervaringen om cadeau te doen

Van borrelen tot knutselen: voor iedereen is er een leuk doe-cadeau.

Amsterdam Light Festival

Van november tot januari staan de grachten van Amsterdam in het teken van Amsterdam Light Festival. De route wordt versierd door de mooiste lichtinstallaties. Met een geliefde in een bootje langs de kunstwerken is een van de meest magische cadeaus die je kan geven.

Een ticket voor festivalseizoen 2024

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet gaat het festivalseizoen van 2024 van start. De tickets worden steeds duurder, dus daarom is het extra fijn als je een ticket voor je favoriete festival cadeau krijgt – én zo hebben jullie extra lang voorpret.

Het Amsterdamse Winterparadijs

Vanaf 14 december opent Het Amsterdamse Winterparadijs weer haar deuren en die sluiten pas op 30 december. Dus wil je iemand een cadeau geven in de wintersferen? Dan is dit de ultieme plek om je de hele dag te vermaken.

Borrelen in wintertuin van Pulitzer Hotel

Als het rumoer van Het Amsterdamse Winterparadijs niets voor jou is, maar je wel in de kerstsferen wil blijven, dan is een diner in de tuin van het Pulitzer Hotel in Amsterdam een goed cadeau. In de wintertuin kan genoten worden van winterse cocktails, warme chocolademelk en huisgemaakte lekkernijen. Neem plaats op het verwarmde terras met dekentjes en feestelijke aankleding terwijl je geniet van uitzicht op de adembenemende kerstboom.

WeCanDoo

Bij WeCanDoo boek je de leukste workshops. In een wereld waar verbinding soms verloren lijkt te gaan, is er een groeiende beweging om ambachtslieden en makers in de schijnwerpers te zetten. Deze gepassioneerde mensen houden de kunst van handwerk levend. WeCandoo biedt lokale workshops aan en daarmee iedereen de kans om nieuwe vaardigheden te ontdekken, het plezier van creatie te ervaren en zelf objecten te maken.

Tickets voor een concert

Is degene voor wie jij een cadeau zoekt fan van een artiest? Kijk dan of deze artiest binnenkort ergens optreedt, op een festival of tijdens een concert bijvoorbeeld. Zo geef je een avondje uit cadeau waar jullie nog lang aan terugdenken.

Cocktailproeverij

Is uiteten gaan iets boven budget, maar wil je wel op pad met een echte fijnproever? Wat dacht van je van cocktails nippen in een high-end cocktailbar? Laat je verrassen door bartenders met passie voor smaak bij Fitz’s Bar in Amsterdam. Onlangs wonnen zij de award voor ‘Best New Cocktailbar’, dus ze zijn zeker het bezoeken waard.

Good to know: in december heeft Fitz’s Bar een samenwerking met het drankmerk Noilly Prat en serveren ze een heerlijke cocktail die perfect samengaat met een oester. Wel zo feestelijk!

Duo-massage

Na een drukke decemberperiode zijn we allemaal wel aan wat ontspanning toe. Geef daarom een duo-massage cadeau in een fijne massagesalon bij jullie in de buurt. Als wij een aanbeveling mogen doen: de Weleda City Spa.

Omakase sushi eten

Is jouw geliefde dol op sushi? Denk er dan eens over na om hem of haar mee te nemen naar een Omakase restaurant. Omakase betekent (ongeveer) letterlijk: “Ik laat het aan jou over.” Je gaat zitten en geeft je over aan de Japanse chef en alle gangen die hij voor je heeft uitgekozen. Het is dus niet zomaar een hapje eten, maar echt een ervaring.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.