Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 18 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

3 signalen dat jij een outgoing introvert bent

Het leven is nooit helemaal zwart-wit en dat geldt ook voor karaktereigenschappen. We kwamen de omschrijving van een outgoing introvert tegen en zijn benieuwd of jij je in deze omschrijving kunt vinden.

Vaak worden we al snel ingedeeld in hokjes. Jij bent extravert, ik ben introvert. Wij zijn hier om je te vertellen dat je ook prima een mix van beide kunt zijn, want niet iedereen is hetzelfde. Hieronder vind je 3 signalen die erop kunnen wijzen dat je een outgoing introvert bent.

3 signalen dat jij een outgoing introvert bent

1. Jouw behoefte aan gezelligheid hangt echt af van jouw energielevel

De meeste extraverte mensen krijgen energie wanneer ze omringd zijn met anderen. Bij jou ligt dat net even anders, jij hebt voldoende energie nodig om de moed te verzamelen om daar een sociaal evenement toe te gaan. Als je daar eenmaal bent, vind je het hartstikke gezellig en ben je continu met mensen aan het praten.

Als je al moe bent vóór je naar je afspraak gaat, dan is de kans groot dat je alleen maar kunt denken aan het afzeggen. Als jij geen energie hebt, dan ga je dat ook niet krijgen van een groep vol mensen. Op zo’n moment kies jij er liever voor om iets voor jezelf te doen.

2. Je vindt het leuk om te socializen met anderen, maar vindt me time net zo belangrijk

Vind jij het echt leuk om met mensen af te spreken? Dan ben je eigenlijk al niet 100% introvert. Psycholoog Helene Brenner zegt daarover “No matter how friendly or outgoing you may be, if you’re an introvert, you won’t feel naturally drawn into social endeavors.” Wanneer jij zin hebt in feestjes of low key afspreken met mensen, kan je jezelf dus al een outgoing introvert noemen.

Dat betekent overigens niet dat je jouw me time volledig aan de kant moet zetten. Zoals je misschien wel weet is het voor introverte mensen geen probleem om uren alleen door te brengen en daar kan jij je prima in vinden. Er moet voor jou altijd een goede balans zijn tussen gezelligheid en tijd voor jezelf.

3. Je voelt je heerlijk in een druk gezelschap – maar bent naderhand wel uitgeput

Je hebt mensen die na een drukke festivaldag nog vol energie zitten (de extraverte personen), maar je hebt ook mensen die zich fantastisch voelen op een festival, maar het ook helemaal niet erg vinden om naderhand thuis op de bank weer bij te komen. Als jij je in dat laatste herkent, dan zou past de term ‘outgoing introvert’ helemaal bij jou.

5 onderhandeltips voor introverten om het salaris te krijgen wat ze willen

Well+Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.