Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit is de betekenis achter de paarse inauguratie-looks van Kamala Harris, Michelle Obama en Hillary Clinton

De inauguratie van Joe Biden is een van de meest stijlvolle evenementen van 2021 tot nu toe. We mogen nog niet genieten van rode lopers en daarom was gisteravond de perfecte avond om weer eens te kijken naar de stijlvolle looks van onze celebrities. Lady Gaga kreeg het hele internet aan het praten over haar outfit en Jennifer Lopez was stijlvol in Chanel.

Maar hoe zit het met Kamala Harris, Michelle Obama en Hillary Clinton die alle drie voor paars kozen? Wij leggen het uit.

Outfits van Kamala Harris, Michelle Obama en Hillary Clinton

De chique looks van de nieuwe Vice President Kamala Harris, Michelle Obama en Hillary Clinton bestonden allemaal uit verschillende tinten paars. De vicepresident van de Verenigde Staten Kamala Harris droeg een paars ensemble van de Amerikaanse ontwerper Christopher John Rogers.

kamala harris paarse outfit michelle obama hillary clinton
David Tulis / POOL / AFP

“Michelle Obama” werd trending op Twitter nadat ze verscheen in een set van Sergio Hudson. De monotoon-look bestond uit een lange overcoat, met een coltrui, een wijde pantalon en een statement-riem.

michelle obama
EPA/JONATHAN ERNST / POOL

De kandidaat van vier jaar geleden, Hillary Clinton, droeg tijdens de inauguratie een pantsuit met donkerpaarse overcoat van Ralph Lauren.

EPA/JONATHAN ERNST / POOL

Paars

Opvallend was dat de inspirerende vrouwen alle drie kozen om van top tot teen in de kleur paars gehuld te gaan. En dat is geen toeval, want de kleur heeft een diepe betekenis voor het land. Paars symboliseert de vereniging van rood, de Republikeinen en blauw, de Democraten. De boodschap van Kamala Harris, Michelle Obama en Hillary Clinton is dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk voor de Verenigde Staten. Een hoofdstuk waarin verbintenis, samenwerking en eenheid centraal staan.

Ook is het de kleur van the National Woman’s Party. “Purple is the color of loyalty, constancy to purpose, unswerving steadfastness to a cause,” schreef de partij in 1913. Het is ons volkomen duidelijk waarom de dames kozen voor de kleur.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.