Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 21 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

UNIQLO lanceert Uniqlo U SS21-collectie met volledig nieuwe items

Als we ergens aan het goede adres zijn voor fijne basics en mooie materialen, is het wel bij UNIQLO. De basiscollectie hangt altijd in de winkels, maar twee keer per jaar komt de internationale retailer met de Uniqlo U-collectie. Een collectie met innovatieve materialen en eigentijdse silhouetten, ontworpen door Artistiek Directeur Christophe Lemaire en het R&D-team in Parijs.

UNIQLO lanceert de Uniqlo U Spring/Summer 2021-collectie op 28 januari 2021.

Uniqlo U SS21

De collectie, ontworpen door Artistiek Directeur Christophe Lemaire en zijn UNIQLO R&D team in Parijs, markeert het 10e seizoen van Uniqlo U. Reden voor een speciale collectie vol geraffineerde essentials die een gevoel van vrijheid uitstralen. En dat kunnen we wel gebruiken na een lange winter die we vooral binnenshuis hebben doorgebracht. De collectie bestaat uit aardetinten gemixt met felle tonen, die de wederopbloei van de natuur vertegenwoordigen.

Zoals we van UNIQLO gewend zijn, ligt de focus op simplistische items met focus op functionaliteit. In de huidige tijdsgeest zijn veelzijdige, praktische essentials een must voor je garderobe en wordt het steeds belangrijker om langer met je stukken te doen. Daarnaast lanceert de Uniqlo U-collectie niet alleen voor dames en heren, maar bevat de collectie dit keer voor het eerst ook items voor kinderen. De kindercollectie lanceert op 11 maart.

Collectie voor dames

De damescollectie wordt getypeerd door minimalistische silhouetten en easy-care materialen. De lichte, luchtige weefsels zijn gemaakt van viscose en katoen-polyester. Zo komt het semi-transparante overhemd terug met klassieke mannelijke strepen. Ook zien we een regular-fit jeans in klassieke, rechte pasvorm. Zachte kleuren zien we bij de jurken en een rok van katoen loopt uit in een nieuwe A-lijn silhouet.

De jassen hebben een korte fit zodat ze makkelijk te dragen zijn op de fiets of tijdens andere buitenactiviteiten. Vanaf 28 januari is de Uniqlo U Spring/Summer 2021-collectie te vinden op de website.

UNIQLO

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.