Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je zien – Paco Rabanne’s SS23 fashionshow stond in het teken van fetisjisme

Inspiratie kan uit alle hoeken komen, zo ook uit een hele sensuele hoek. De spring/summer 2023 show van Paco Rabanne was geïnspireerd op fetisj-kledingstukken en dat levert een aantal spraakmakende looks op. Wij praten je bij over deze show.

Denk leer, kettingen en een hele broeierige sfeer.

De SS23 show van Paco Rabanne is geïnspireerd op fetisjisme en dit wil je zien

Creative director Julien Dossena ging (zoals hij het zelf noemt) voor radicale sensualiteit zonder grenzen. Zijn collectie toonde hij in de aanloop naar de coutureweek in Parijs werd op een metallic catwalk in het Palais de Tokyo. Over iconische locaties gesproken.

De sfeer deed denken aan die van een zweterige Berlijnse seksclub. Het intronummer ‘I’m gonna make you sweat’ was daardoor passender dan ooit. Dankzij de industriële steigers, provocerende stukken en de warmte in de zaal werd het al snel een hete bedoening.

Fight-back femininity

“I wanted a strong femininity: a fight-back femininity; a stomping girl. There’s a little violence and a little anger” vertelt de creative director over zijn collectie. De vrouwelijkheid zien we duidelijk terug in de silhouetten, babydolls en poefrokken – al zijn deze nu gehuld in een duister, radicaal jasje.

Strijdlustige mode

Met deze collectie maakt Dossena een statement, tegen de oorlog in Oekraïne én de recente afschaffing van het abortusrecht in de VS. “When I started the collection, it was the beginning of the war in Ukraine, and then last week in the US happened. “It was the feeling that there’s going to be a fight, still, and it’s going to be a long one, and we have to prepare for it. It’s a radical sensuality. No apologies.”

De grote plateaulaarzen in de collectie representeren de strijdlust, net als de gevechtsriemen die tevoorschijn kwamen onder de lange rokken.

Wil je alles zien? Bekijk de volledige show hieronder. 

Vogue UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.