Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Events 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

NSMBL Rates… Parels van de Stad festival

Nu de laatste dagen van de zomer zijn aangebroken, vonden wij dit het perfecte moment om nog een festival mee te pakken. Dit weekend vond Parels van de Stad plaats bij Sportpark Riekerhaven en wij waren erbij.

Nog een laatste keer dansen voordat we met z’n allen de gure herfst ingaan.

NSMBL Rates… Parels van de Stad festival

Tijdens Parels van de Stad verzamelen meerdere evenementen organisaties zich bij Riekerhaven, om allemaal een eigen stage te hosten. Zo waren er onder anderen stages van Vunzige Deuntjes, Encore, FunX, Appelsap en Mayhem. Als jij een liefhebber bent van urban muziek, dan zijn dit voor jou bekende namen. De stages wisselden per dag, dus als je een weekendticket had, zag je niet twee dagen achter elkaar dezelfde stagehosts.

Wij waren erbij op zondag.

De locatie

Dit jaar vond Parels van de Stad voor het eerst plaats op Sportpark Riekerhaven. Voorgaande keren was het festival bij Blijburg en Havenpark. Hoewel Riekerhaven een hele andere sfeer heeft dan de voorgaande twee locaties, paste het goed bij het festival. Ook was het een stuk beter te bereiken, met de metrohalte op 5 minuten afstand.

Het decor

Als ze het hebben over Parels van de Stad, dan bedoelen ze de stad Amsterdam. En dat was overal duidelijk te merken, het decor bevatte namelijk veel verwijzingen naar onze hoofdstad. Ook was de bekende Club STËLZ weer aanwezig en was er een goede afwisseling van tenten en openluchtstages.

De line-up

Van grote namen tot aanstormend talent: de line-up van Parels van de Stad was erg divers. Zo sierden namen als Broederliefde, Kevin, Jonna Fraser en De Jeugd van Tegenwoordig (mijn all time favoriet) de mainstage. Maar wie mij echt heeft verrast, dat is Nathifa Efia. Deze vrouw draaide zo goed, dat de sfeer bij de kleine STEWW stage on fire was.

NSMBL Rates… 8/10

Muziek was goed, de stemming zat er op gegeven moment écht in (thanks to Nathifa Efia) en het aanbod aan eten was ruim. Toch viel mijn keuze op saté en patat (basic). Klein minpuntje: het was erg druk op het festival, wat soms voor wat lange rijen zorgde. Maar de sfeer was goed, wat het wachten minder erg maakte. Al met al een dikke voldoende van ons!

@nsmblmagazine

Parels van de Stad Festival 💘🐚🪩 #festival #amsterdam #amsterdamguide #foryou #fyp #festivalseason #rating @parelsvandestad

♬ On the Low – Burna Boy

Wil jij volgend jaar ook gaan? Schrijf je dan alvast in voor de tickets

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.