Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Parfum 1 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Leven als vanilla girl? Dit zijn de fijnste parfums met vanille in de hoofdrol

We lieten de clean girl aesthetic in 2022 en gaan in 2023 voor een leven als vanilla girl. Weg met de strakke sportregimes en smetteloos witte outfits, een ‘soft life’ is de nieuwe hype van het komende jaar. Daar hoort ook een verandering van geur bij, daarom zetten wij onze favoriete parfums met vanille in de hoofdrol op een rij.

Deze geuren wil je bijna opeten.

Van clean girl naar vanilla girl

Als je het afgelopen jaar op TikTok hebt gezeten, dan heb je de clean girl aesthetic video’s vast voorbij zien komen. Je weet wel, de meiden die altijd om 05:00 in de gym staan, prachtige matcha’s drinken, altijd een perfecte huid hebben dankzij hun skincare routine, altijd perfect haar hebben en lekker ruiken. Het is een feestje om naar te kijken, maar ontzettend moeilijk om na te leven.

Goed nieuws: in 2023 gooien we het over een andere boeg. We zien de zachte levensstijl van de vanilla girls steeds populairder worden and we’re here for it. Begrijp ons niet verkeerd, de vanilla girl is nog steeds een lust voor het oog. Ze is alleen iets liever voor zichzelf.

@sincerely_zoya

vanilla girls #lifestyle #cleangirlaesthetic #cleangirl #selfimprovement #grwm #inspo #routine #morningroutine #glow #motivation #pinterest #pinterestaesthetic #pinterestgirl#dreamlife #ootd #scandi #stockholmstyle #stockholmaesthetic #copenhagenstyle #blondegirl #blonde #vanilla #vanillagirl #vanillagirlaesthetic

♬ original sound – ౨ৎ

De fijnste parfums met vanille in de hoofdrol

Nu vinden wij bijna ieder parfum waar vanille in verwerkt is lekker, maar dit zijn toch wel de echte parels.

BYREDO Gypsy Water – €145 (50 ml)

Het parfum dat je op Pinterest waarschijnlijk al vaak voorbij zag komen: Gypsy Water van BYREDO. Het flacon ziet er niet alleen prachtig uit, het ruikt ook heerlijk. Het is een lichtzoete geur, met noten van bergamot, wierook, amber, vanille en sandelhout. Als deze geur een gebakje was, dan was het een lemon poppy seed cake.

Mancera Instant Crush – €100 (60 ml)

Wij snappen de naam wel, want dit is een geur waar je meteen verliefd op wordt zodra je ‘m ruikt. Het is een bloemige geur, maar heeft ook zoete elementen en een fris accent van gember.

Montale Intense Café – €120 (100 ml)

Als je houdt van wat diepere geuren, dan ga je deze heerlijk vinden. Roos en koffie wisselen elkaar af, waarna een hart van vanille, amber en musk de geur rond maken.

BYREDO Vanille Antique – €255 (50 ml)

Nog een geliefde geur van BYREDO: Vanille Antique. Dit is een extrait de parfum, wat betekent dat de concentratie buitengewoon hoog is. Als je houdt van een wat meer klassieke vanillegeur, dan vind je deze top.

Zielinksi & Rozen Black Vanilla – €89 (50 ml)

Een persoonlijke favoriet is Black Vanilla van Zielinksi & Rozen – in deze geur worden maar liefst vijf soorten vanille gebruikt, wat voor een hele moderne benadering zorgt. Mocht je de geuren van Zielinski & Rozen zelf eens willen testen, bezoek dan de prachtige winkel op de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Maison Margiela REPLICA By The Fireplace – €118 (100 ml)

By the Fireplace is een warm en kruidig parfum dat het behaaglijke gevoel van een knisperende openhaard in een ijskoud winterlandschap oproept. Perfect voor tijdens de knusse en koudere dagen, dus.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.