Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 25 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Shoppen in Parijs? Met Eurostar ben jij binnen 3 uur en 20 minuten in de modestad (+mini vlog)

Wist jij dat je binnen 3 uur en 20 minuten al in het centrum van Parijs kunt staan? Je reist heel makkelijk met Eurostar naar de Franse hoofdstad. NSMBL’s Emma probeerde dat uit en vertelt je hoe dat bevalt.

Waarom winkelen in een Nederlandse stad als je ook naar Parijs kunt?

Tjsa, dat is een goede vraag. Vaak voelt een buitenlandse stad zo ver weg en onbereikbaar, terwijl dat helemaal niet waar is. Even ter vergelijking: als je van Amsterdam Centraal naar Groningen reist doe je daar 2 uur en 43 minuten over. Dat betekent dat als je het nog een klein uurtje langer kunt volhouden je in het centrum van Parijs staat. Groningen of Paris? Dat is een hele harde oui oui naar die laatste optie als het het mij vraagt. Natuurlijk is het reizen met de trein naar Parijs niet nieuw – eerder ging je dan doen met de Thalys. Thalys en Eurostar zijn inmiddels één: dus je pakt dezelfde trein, alleen een andere naam.

Emma’s Eurostar review

Dus, reizen met Eurostar, hoe is dat? Je boekt heel makkelijk via de website je retour. Als je gelijk een account aanmaakt en de Eurostar-app download, staan je tickets inclusief qr-code netjes daar in. Als de conducteur langskomt om je kaartje te scannen hoef je dus alleen maar de app te openen en je ticket daar tevoorschijn te halen. Omdat Parijs binnen Europa ligt hoef je ook geen paspoort-of bagagecontrole te laten uitvoeren (Als je naar Londen reist is dit wel van toepassing!) dus we adviseren zo’n kwartiertje van tevoren op je vertrekstation aan te komen. Heb je nog even tijd om je plek te zoeken en je bagage te stallen. Want ja – iedereen heeft een eigen plek. Dat nummer staat op je kaartje en zo heb je dus gegarandeerd een zitplek, wel zo lekker.

De trein heeft comfy stoelen en zelfs een Eurostar Café waar je drinken en snacks kunt halen. Dus mocht je dat zelf niet hebben meegenomen, no worries. Ook zijn er genoeg stopcontacten én is er Wi-Fi in de trein, mocht je willen werken of mocht je een serie willen kijken. Je kunt natuurlijk ook lekker een boek lezen of je make-up bijwerken (guilty, check minivlog) en dan ben je voordat je het weet in Parijs. Je stapt uit op Gare Du Nord en dan kan je je weg vervolgen zoals je dat wil. Heel makkelijk en comfortabel, precies zoals je het wil. Dikke punten voor Eurostar.

Op de terugweg gaat het eigenlijk precies hetzelfde: je komt aan op het station, je zoekt je stoel en je gaat zitten. Mocht je in het weekend reizen: hou er dan rekening mee dat het ontzettend druk is op het station en dat de trein erg lang is, dus dat je nog wel een aantal minuten moet lopen naar het juiste treinstel. Niet vijf minuten van tevoren arriveren dus 😜

Welke winkels wil je in Parijs bezoeken?

Ik ga natuurlijk om te shoppen en daarom geef ik je ook graag een lijstje mee met de winkels die je niet wil overslaan tijdens de reisje.

Want waar shop je nou beter dan in Parijs?

 1. Sézane
 2. The Frankie Shop
 3. Polène (waar je déze viral tas kunt scoren)
 4. Galeries Lafayette
 5. Printemps
 6. Kilo Shop Le Marais (vintage)
 7. Pretty Box (vintage)
 8. Tilt Vintage (vintage)
 9. Thanx God I’m a V.I.P (vintage)
 10. Nuovo (vintage)
 11. Bobby (vintage)
 12. Sephora

Trek? Deze restaurants wil je niet missen

Natuurlijk zit Parijs vol met goede eettentjes, maar het zijn er wel veel. Sla deze op:

 1. Café Charlot
 2. Chez Janou
 3. Malro
 4. Paperboy
 5. Boulangerie Flamel
 6. Café de Flore
 7. Café Kitsuné
 8. Qasti Bistrot
 9. Amagat
 10. Mamiche
 11. Serpent A Plume
 12. Brasserie Lipp
 13. Brasserie Martin
 14. Le Sancerre
 15. Girafe
 16. Cedric Grolet
 17. Le Voltigeur
 18. Miznon

Zo, kan jij weer even vooruit!

Goed om te weten

Eurostar biedt ook mogelijkheden aan reizigers die andere steden willen ontdekken, met maar liefst 28 bestemmingen in het hele netwerk biedt het nemen van de Eurostar trein je een kans om je avonturen uit te breiden of verborgen pareltjes in België te ontdekken, zoals Brugge en Gent, die slechts een korte treinreis vanuit het centrum van Brussel liggen. Als je zou willen zou je zelfs naar de Provence kunnen met de trein in de zomer!

Met snel en gemakkelijk inchecken, een ruime hoeveelheid toegestane bagage, een kleinere ecologische voetafdruk en een uitgebreid netwerk kan je nu nog verder gaan, zoals wordt benadrukt door de nieuwe slogan van het bedrijf ‘Together we go Further’. In Nederland kan je opstappen op Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal. Genoeg keuze dus!

Wij nemen je mee op stedentrip door Amsterdam: deze hotspots wil je niet missen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.