Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 28 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Pasen staat voor de deur: zo maak je er tóch een feestje van

De paasdagen staan weer voor de deur en die vieren we dit jaar hoe dan ook thuis. Misschien is dat voor jou reden om meteen een stuk minder je best te doen en in je hoodie aan de ontbijttafel te verschijnen, maar doe het niet. Trek die hoodie uit, doe een mooie outfit aan en maak er een feestje van. Pasen is namelijk hét moment om de lentesfeer in huis te halen.

Nog geen idee hoe je Pasen dit jaar gaat invullen? Wij helpen je met de beste tips om er tóch een feestje van te maken, ondanks de gekke periode.

Pasen 2021

Dit jaar geen hele familiereünie tijdens de paasbrunch, maar een klein gezelschap. En natuurlijk blijven we ook tijdens Pasen gewoon thuis. Maar hoe maak je er dan toch wat leuks van? Wat moet je in huis halen? Goed nieuws: je hebt er nu alle tijd voor om het eens heel gezellig te maken in huis. En met deze tips kan het niet mis gaan.

1. Organiseer een virtuele paasbrunch

Natuurlijk is het jammer dat je dit jaar geen vrienden en familie over de vloer krijgt. Helaas is het even niet anders en moeten we er het beste van maken. Organiseer daarom een virtuele paasbrunch met je familie. Zo kunnen jullie bijpraten én samen eten. Iedereen haalt wat lekkers in huis, dekt de tafel en zet FaceTime aan. Laat die gezelligheid maar komen.

2. Maak je huis gezellig

Als je dan toch thuis moet blijven, is het wel zo fijn om er een sfeervolle ruimte van te maken. Haal paaseieren in huis, vul je vazen met mooie tulpen en paastakken en gebruik mooi servies om je tafel mee te dekken. Zet kandelaren op tafel en vul de eierdopjes met eieren. Je hebt alle tijd om je huis gezellig te maken en met het zonnetje word je daar spontaan blij van.

3. Kleed je op je paasbest

Ja, het is echt tijd om vaarwel te zeggen tegen die hoodie en die joggingbroek. Kleed je tijdens Pasen feestelijk aan, daar krijg je meteen een blij gevoel van. Pastelkleuren mogen uit de kast, dus een gezellige top met een satijnen rok of een midi-jurk kan helemaal geen kwaad. Doe eens wat anders met je haar en zorg ervoor dat je op je paasbest aan tafel verschijnt.

4. Ga schilderen

Of het nou eitjes zijn of ieder een eigen doek, met elkaar schilderen is dé activiteit voor de paasdagen. Ga weer eens ouderwets eieren schilderen voordat je ze opeet of koop voor iedereen een eigen doek. Dit is ook nog een optie voor de virtuele paasbrunch. Deel je kunstwerken met je familie en vertel elkaar waar jouw creatieve uitspattingen vandaan komen.

5. Bak iets lekkers

Bak met elkaar een lekkere cake of mooie taart. Ga dan niet voor de standaard appeltaart, maar kies een uitdagende creatie. Geef iedereen een andere taak of bak dezelfde taart met de familie via FaceTime. Kijken bij wie het baksel beter uitpakt. Pasen staat dit jaar volledig in het teken van lekker en lang eten, dus kom maar op met die taarten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.