Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Geld & Carrière 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar een passende baan? Deze zomeractiviteiten helpen je daarbij

Iedereen spendeert zijn zomer anders. De een werkt elke dag, terwijl de ander vooral erg zoekende is naar wat echt hem of haar past. Ben jij die laatste? Dan hebben hier een aantal activiteiten voor je die jou gaan helpen het juiste carrièrepad te vinden.

Door een paar dingen te doen deze zomer, weet jij waarschijnlijk al beter welke kant je op wil. Kleine moeite, groot effect.

Zomeractiviteiten voor een baan die écht bij je past

Het kan zijn dat jij in de zomer lekker veel gaat werken, maar het kan ook zijn dat je net bent afgestuurd of midden in een carrière switch zit. Als jij deze zomer zonder baan zit maar je wel graag wilt oriënteren en wilt zoeken naar een passende baan zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

Maak je CV up-to-date

Het vinden van een baan begint natuurlijk negen van de tien keer bij je cv. Het is dus ook belangrijk dat deze er goed uit ziet en helemaal up-to-date is. In de zomer heb je hier genoeg tijd voor. Zorg dus dat je met een professioneel en goed CV opzoek kan gaan.

Bezoek evenementen die jou aanspreken

Netwerken kan erg belangrijk zijn in de zoektocht naar de perfecte baan. Vaak is een baan al een stuk leuker als het te maken heeft met dingen die jij leuk en interessant vindt. Hetzelfde geldt voor collega’s. Een plek waar je mensen ontmoet met dezelfde interesses is op evenementen die jou aanspreken. Bezoek een evenement en wees vooral niet bang om op mensen af te stappen.

Onderneem buitenactiviteiten

Wanneer je op zoek bent naar een baan, is het belangrijk om te weten wat je wilt en wie je bent. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Door buiten activiteiten te ondernemen stimuleert dit je geest en kun je beter nadenken, en dit is van belang bij het zoeken van een baan.

Netwerken met werknemers

Wanneer jij een bepaalde baan op het oog hebt, maar hier nog niet helemaal zeker over bent, zoek dan contact met werknemers die bij dit soort bedrijven werken. Nodig ze uit voor een lunch of een koffietje op het terras. Niet alleen een leuke manier om mensen te leren kennen, maar ook om erachter te komen of deze baan bij jou past of niet.

Zomerstage lopen

Er zijn veel bedrijven die zomerstages aanbieden. Dit laat je niet alleen ontdekken of je het werk leuk vindt, maar het staat ook goed op je CV, omdat je hier werkervaring mee opdoet. Ga op zoek naar een zomerstage die binnen jouw interesses liggen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.