Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 3 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Genieten – heerlijke pasta recepten met citroen die perfect passen bij zomers weer

Of het nu winter, herfst, lente of zomer is: een pasta gaat er altijd in. We begrijpen dat je niet zit te wachten op een vullende lasagne bolognese wanneer het buiten bijna 30 graden is. Denk je aan zomerse recepten, dan denk je aan citroen. Daarom verzamelden wij de lekkerste pasta-gerechten met citroen voor je. Dan hoef jij alleen nog maar te kiezen welke het wordt vanavond.

Pasta + citroen = genieten.

5x pasta-recepten met citroen die je wil maken in de zomer

Van risotto tot rigatoni: met een beetje citroen maak je van iedere pasta een zomers feestje.

1. Citroenpasta met gerookte zalm

Vis doet het altijd goed in de zomer. Deze tagliatelle met gerookte zalm en frisse citroensaus is een echte crowdpleaser. Of er nu vrienden komen eten of je schoonouders: deze pasta zorgt voor een gezellige sfeer aan tafel.

Hoe je dit maakt lees je hier.

2. Risotto met citroen en miso

Dit klinkt toch geweldig? Als zin hebt om de keukenprinses uit te hangen, dan is dit een leuk, uitdagend recept. Gelukkig zie je hieronder duidelijk hoe je dit hemelse hapje in elkaar flanst. Deze is ook nog eens vegan, dus dat is dubbel genieten.

3. Tagliatelle met ricotta en limoncello

Dit recept van De Kokende Zussen klinkt ons als muziek in de oren. In plaats van citroen gebruiken zij limoncello en dat is natuurlijk nóg beter. Houd jij van creamy pasta’s? Ricotta en limoncello zijn een culinaire match made in heaven.

Hoe je dit maakt lees je hier.

4. Citroen pasta met kip, courgette en ricotta

De Kokende Zussen weten wel raad met ricotta en citroen, want ook dit recept met kip en courgette is een pareltje.

Hoe je dit maakt lees je hier.

5. Tomatenrisotto met parmezaan en citroen

Toch zin in een iets klassieker gerecht? Deze tomatenrisotto krijgt dankzij de touch van citroen toch een zomerse draai. Romig maar toch fris: wedden dat jij het net zo lekker vindt als wij?

Hoe je dit maakt lees je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.