Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 20 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je de perfecte smokey-eye in 3 simpele stappen

Wie eens heeft geprobeerd een smokey-eye te maken is er vast al achtergekomen dat het moeilijker is dan het lijkt. Blenden is namelijk key voor deze look. Wij leggen je uit hoe je in drie simpele stappen een perfecte smokey-eye maakt.

Ze zeggen niet voor niets ‘oefening baart kunst’.

Zo maak je de perfecte smokey-eye

Om een goede smokey-eye te creëren is blenden key. Wanneer je niet goed blend wordt de look al snel te ‘hard’ en springen je ogen er niet uit hoe je zou willen. Voor deze simpele maar mooie smokey look heb je maar een paar producten nodig en hoef je maar drie stappen te volgen.

1. Begin met een goede basis

Voordat je de donkere kleuren aanbrengt, begin je met een fijne basis voor op de oogleden. Je kunt hiervoor het beste een neutrale kleur gebruiken, zoals bruin of grijs.

2. Breng een lijntje aan

Nu is het tijd voor de volgende stap: het aanbrengen van oogpotlood. Je kunt ook eyeliner gebruiken, maar oogpotlood werkt het beste als je het straks gaat blenden. Breng een lijntje aan op je bovenste wimperlijn en op je waterlijn.

Breng vervolgens op je bovenste wimperlijn een donkere oogschaduw aan, over het lijntje oogpotlood heen. Je kunt hiervoor zwarte, donkerbruine of donkergrijze oogschaduw gebruiken.

3. Blenden

De laatste stap, het blenden, is het lastigst. Pak een zachte, kleine make-up borstel en blend de producten naar boven, zodat het product verspreid wordt over de oogleden. Als het goed is ontstaat er langzaam maar zeker een smokey eye effect. Breng ook wat oogschaduw aan onder je ogen voor wat meer diepte.Maak je smokey-eye af met een fijne mascara en een glitter oogschaduw in de ooghoeken, en je smokey-eye is klaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.