Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 15 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Plazacore: die nieuwste preppy modetrend met Blair Waldorf als rolmodel

Mede dankzij TikTok maken we kennis met allemaal nieuwe aesthetics en -cores. Zo is er ook nu weer eentje opgedoken die de modewereld in zijn greep heeft: Plazacore. Wij praten je bij over deze nieuwe modetrend.

Denk preppy, denk pied-de-poule en denk Blair Waldorf.

Wat is Plazacore?

Plazacore is een vrij nieuwe aesthetic, die langzaam doorsijpelt in de modewereld. Zo worden tweed items steeds populairder en deze passen naadloos bij de Plazacore look. Als er één iemand is de het aesthetic ademt, dan is het Upper East Side-koningin Blair Waldorf.

De look is vernoemd naar het Plaza Hotel in New York en is geïnspireerd op de beroemde klanten van het historische paleis, zowel de echte als de fictieve.

De items die bij de vibe passen

Dus wat draag je als je gaat voor de Plazacore aesthetic? Denk aan alles dat ook maar een beetje preppy is, zoals tweed items, de pied-de-poule print, quilted tassen, haarbanden (obviously), panty’s met een printje, ballerina’s (hi balletcore) en volumineuze blouses.

@preppyinpearlsblog

How to build a PREPPY outfit in seconds #plazacore #plazaprincess #elegantfashion #girlyfashionstyles #elegantfashiontips #preppy #preppyaesthetic #preppyoutfits #preppytok #plazacoreoutfit #styletips #styletipsforwomen #fashionstyle #fashionstyletips

♬ Famous Mozart’s Turkish March(872150) – East Valley Music

Onze favoriete Plaza-picks

Wij zouden NSMBL niet zijn als we ook niet alvast wat items in de Plazacore aesthetic voor je uitzochten. Dus, hierbij onze favoriete items die helemaal in het thema passen, maar ook met andere looks te combineren zijn.

NA-KD Bow Mini Dress – €51

Strikjes zijn groot onderdeel van deze trend en maken iedere outfit in één klap Plazacore. Wat dacht je van deze prachtige jurk?

Fabienne Chapot Clarissa Blouse – €169,99

Dankzij de ruffles en het preppy patroontje aan de mouwen, is dit een blouse die zelfs Blair zou dragen. Niet de in preppy mood? Dan staat ‘ie ook prachtig bij een oversized jeans en sportieve sneakers.

NA-KD Beige Tweed Blazer – €78,95

Met deze prachtige blazer voel jij je net een Plaza-princess.

MANGO Ballerina met strass – €49,99

Van een beetje glitter is nog nooit iemand doodgegaan. Trek deze schitterende stappers van MANGO aan om je look wat meer glam te geven.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.