Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Van Barbiecore naar balletcore: deze trend gaan we dit najaar zien en Bella Hadid rockt ‘m al

Deze zomer zijn we in de ban van Barbiecore – mooi roze is niet meer lelijk. We zien de iconische fuchsia-roze kleur overal en de grootse sterren pakken hun Barbiemoment. Maar er is een nieuwe trend op komst en hij is lekker retro. Balletcore wordt een ding dit najaar en Bella Hadid rockt ‘m al

En ook Blake Lively doet voorzichtig mee.

Dit najaar staat in het teken van balletcore

Deze trend is alles waar je aan denkt als je de naam hoort: het is girly, zacht en elegant. We zagen dit jaar al wat verschuivingen in de mode en balletcore maakte haar intrede. Denk aan zachtroze, ivoorwit en veel satijn. Denk de iconische look van Carrie Bradshaw. Combineer dit met een paar beenwarmers (ja, echt) en je bent deze herst on point. Wat zeggen we? En pointe. 

Dit is het tijdperk van hyper-femininity. We omarmen onze vrouwelijkheid en oversized kledingstukken maken plaats voor vrouwelijk uitgesneden vormen. Balletcore is geïnspireerd op de kostuums van balletdansers en hun trainingskleding. Velen zien de trend als een natuurlijke vooruitgang in de athleisure-ruimte door de samensmelting van praktische materialen en vormen met stijlvolle ondertonen.

Welke kledingstukken horen bij de trend?

Oké, maar hoe gaan we dit opnemen in onze garderobe? Wij vertellen het je graag. Er zijn namelijk een aantal items die ty-pisch balletcore zijn, zoals het wikkelvestje, de ballerina’s (obviously), wikkelrokjes, tulle rokjes en beenwarmers. En vooral die laatste is er eentje om te onthouden. Wedden dat we die deze herfst en winter veel gaan zien?

Bella Hadid rockt de balletcore beenwarmers al

Stijlicoon Bella Hadid is al gespot met de balletcore trend toen ze met haar moeder, Yolanda Hadid, ging lunchen bij Nobu in Malibu. En we spotten haar in een elegante outfit met opvallend accessoire: namelijk beenwarmers. Dit item komt zo uit de jaren ’80 rollen and we’re here for it. 

Bella Hadid in balletcore
Photo by MEGA/GC Images

Ook Blake Lively stapt voorzichtig in met haar wikkel bikini. En even eerlijk, hoe goed staat deze haar? Ze straalt.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.