Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 17 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Er komt een prequel-film van The Hunger Games en dit is alles wat we tot nu toe weten

Het is alweer zeven jaar geleden dat de laatste film van The Hunger Games uitkwam. Ja echt, voel je je al oud? Het was het jaar 2015 en wij waren obsessed met deze filmreeks. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws, want er komt een prequel aan en wij vertellen je alles wat we tot nu toe weten over The Ballad of Songbirds and Snakes.

Looks like the odds are finally in our favour. 

Er komt een prequel-film van The Hunger Games en dit is alles wat we tot nu toe weten

Wij zijn als een kind zo blij, want het prequel boek van Suzanne Collins, Ballad of Songbirds and Snakes, krijgt een verfilming. Lionsgate heeft de releasedatum voor de aankomende Hunger Games film officieel aangekondigd tijdens de 2022 CinemaCon. De film wordt gebaseerd op het gelijknamige boek en speelt zich af jaren voor het verhaal van The Hunger Games.

Waar gaat Ballad of Songbirds and Snakes over?

Het exacte plot blijft nog een verrassing. We weten natuurlijk niet of de filmakers het boek helemaal aanhouden of dat ze er nieuwe elementen in gooien. We hebben wel een voorgevoel waar de film over zal gaan, als we kijken naar de verhaallijn van het boek.

The Ballad of Songbirds and Snakes boek richt zich op de jonge Coriolanus Snow, die we eerder zagen als de president van Panem in The Hunger Games. Op 18-jarige leeftijd wordt Snow gekozen om mentor te zijn van Lucy Gray Baird, de meisjesstam uit het verarmde District 12, tijdens de 10e Hunger Games.

Verwacht romantiek, want director Francis Lawrence gaf in een interview met Fanity Fair toe dat het een intieme love story wordt.

“It’s this kind of love story set in a different kind of a world in a different time. A very intimate love story. This is not with judgment, but Lucy Gray is the anti-Katniss. She’s a musician, she’s a performer, she’s a charmer …. Snow has never met a girl like this before.” 

Welke acteurs gaan we zien?

Er zijn al een aantal grote namen toegevoegd aan de cast en die stellen wij graag aan je voor. Viola Davis heeft recent bekend gemaakt dat ze te zien is in The Ballad of Songbirds and Snakes, zij zal de rol van de slechterik op zich nemen

Daarnaast zal Euphoria-ster Hunter Schafer te zien zijn in de prequel, net als Peter Dinklage, Mackenzie Lansing en Rachel Zegler. De jonge Snow zal gespeeld worden door Tom Blyth.

Wanneer komt de film uit?

Mark your calendar, want op 17 november 2023 verschijnt de film in de bioscopen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.