Emma Toussain
Emma Toussain Events 28 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Pride week uitgestippeld: hier in Amsterdam wil jij zijn komende week

Vanaf 31 juli dompelt Pride Amsterdam de stad weer in regenboogkleuren, met als hoogtepunt de jaarlijkse Canal Parade over de historische grachten. Wij tippen 7 feesten en evenementen tijdens deze manifestatie voor vrijheid.

Pride week uitgestippeld: hier in Amsterdam wil jij zijn komende week

Misschien weet je al wat je gaat doen, maar mocht je nog nooit Pride hebben gevierd hebben wij een guide voor je samengesteld.

Vanaf 1 augustus: Rainbow cocktailmenu bij LuminAir

The bar above Amsterdam lanceert vanaf 1 augustus, speciaal voor Pride Amsterdam, een rainbow cocktailmenu verkrijgbaar op hun summer terrace. Bij LuminAir draait het sowieso allemaal om licht en kleur. Het interieur kleurt namelijk mee met de lucht boven Amsterdam en speciaal voor Pride zal de bar nog meer roze kleuren. Mocht je overigens al plannen hebben, niet getreurd, het menu blijft de gehele maand augustus beschikbaar.

Luminair2
LuminAir

2 augustus: Het Magische Bal in Tolhuistuin

Op woensdag 2 augustus brengen prinsen in prinsessenjurken en prinsessen in een prinsenpak de Tolhuistuin tot leven. Op dit magische feest maken kinderen op een speelse manier kennis met kleurrijke drags en vieren ze samen de vrijheid om te zijn wie je bent. Toegang is gratis!

Het Magische Bal-2
Tolhuistuin

4 en 5 augustus: feesten in Amsterdam

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus wordt er door de hele stad op straat gefeest. Ga via het Amstelveld naar de Spuistraat en van de Zeedijk naar de Marnixstraat, er is genoeg te kiezen als je van een feestje houdt! Aan kleurrijke mensen geen gebrek en het is er altijd gezellig.

Straten van Amsterdam
Straten van Amsterdam

5 augustus: Andaz Pride Decks en Garage Bar

Voor het beste uitzicht tijdens de Canal Parade ga je naar Andaz Amsterdam op de Prinsengracht. Pak een glas bubbels en feest mee met de botenparade vanaf een van de twee privédecks terwijl je een dansje doet op de deuntjes van dj Keta Minaj. Blijf je liever op de kade? Bij de Garage Bar staan de spritz en pride punch koud voor een gezellig middag borrelen terwijl je je laat meevoeren door de muziek en onvergetelijke sfeer.

Andaz Pride Deck
Andaz Pride Deck

5 augustus: afterparty Sweetie Darling bij W Amsterdam

Het bekende queerfeest Sweetie Darling strijkt op 5 augustus neer in W Amsterdam voor dé Pride afterparty. Iconen als dj Darling Peter en dragqueens Envy Peru en My Little Puny geven acte de présence op dit legendarische feest in de Spuistraat. Dit is de place to be waar je de feestelijke Canal Parade afsluit. In stijl.

W Amsterdam-2
W Amsterdam

31 juli t/m 6 augustus: Queer & Pride Amsterdam in het Stedelijk

Kunstliefhebber? Tijdens Pride Amsterdam presenteert het Stedelijk verschillende tentoonstellingen met verhalen van queer kunstenaars. Naast de vaste collectie zijn de werken van Keith Haring in de Erezaal te zien en een solotentoonstelling van multitalent Felix de Rooy. Een bezoek aan dit museum is een mooie afwisseling op alle feesten in de stad.

Stedelijk
Het Stedelijk

6 augustus: Closing Party op de Dam

Op 6 augustus eindigt Pride Amsterdam 2023. Na een week vol feesten, lezingen, tentoonstellingen en demonstraties is het aan verschillende lhbtqia+-voorvechters om het jaarlijkse evenement af te sluiten op de Dam. Er zijn optredens van bekende en onbekende artiesten die er voor dit jaar nog een keer één groot feest van maken. Zin in!

Pride op de Dam-2
Closing party op De Dam

Waar ga jij heen?!

Dit is nu al de meest gehypte rooftopbar van Amsterdam, dit is waarom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.