Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 28 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Ize (26): ‘Ik ga niet meer op vriendinnenvakantie omdat de kosten altijd oneerlijk berekend worden’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Ize* (26) haar verhaal.

Ize gaat al jarenlang met vriendinnen op vakantie, maar besluit dit jaar niet mee te gaan door de oneerlijke verdeling van de kosten.

‘Ik ga niet meer op vriendinnenvakantie omdat de kosten altijd oneerlijk berekend worden’

Geld blijft een lastig onderwerp. Zeker als je met jouw vriendinnen niet op één lijn ligt.

Hi Ize, kan je iets meer vertellen over jouw vriendinnengroep?

”Natuurlijk. Buiten deze ergernis om, heb ik eigenlijk niets te klagen over mijn vriendinnen. We zijn al sinds ons vijftiende bevriend en dat is nooit veranderd. Een gezamenlijke zomervakantie is jaarlijkse traditie, maar daar moet ik dit jaar toch verandering in brengen. Voor het eerst in elf jaar ga ik niet mee.”

Van waar dat besluit?

”Dit jaar was voor mij, en ik denk eigenlijk voor iedereen, geen goed jaar op financieel gebied. De stijgende kosten hebben mijn spaarrekening leeggegeten. Mijn vriendinnen verdienen allemaal een stuk meer dan ik en hebben ook ouders die nog steeds weleens bijspringen.

Zo’n vriendinnenvakantie is een moment waarop geld even geen rol speelt en het aan de lopende band uitgegeven wordt. De rekeningen en restaurants worden altijd door zes gedeeld, ondanks het verschil in drankjes en gerechten.

Ik wil echt niet gierig doen, maar als je zelf wat minder te besteden hebt, is het heel frustrerend om voor de Espresso Martini’s van een ander te betalen.”

Ramona (28): ‘Mijn vriend heeft wél geld om met zijn beste vriendin uit eten te gaan, maar neemt mij nooit mee’

Heb je dit al eens met je vriendinnen besproken?

”Ik heb dit tijdens onze vorige vakantie aangekaart. Op de vraag of we de bon wat eerlijker konden verdelen, werd snauwend geantwoord dat we op vakantie niet op de centen horen te letten. Daarna heb ik mijn mond gehouden, maar dit jaar begon het probleem al bij het verblijf.”

3 redenen waarom het niet erg is om een sugar daddy te hebben

Wat was daarmee aan de hand?

”In plaats van een week, wilde ik vier dagen langskomen, om zo de kosten toch iets te drukken. Mijn vriendinnen stelde voor dat ik dan wel voor de volledige week meebetaalde aan de AirBnB, aangezien er door mij een grotere geboekt moest worden. Ik ga niet voor een week betalen als ik er maar vier nachten slaap. Daarom heb ik me teruggetrokken.”

 

*Ize haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.