Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 22 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Profvoetballer Neymar bedriegt zwangere vriendin: waarom doen mannen dat?

Ook als je geen voetbalfan bent dan weet je vast wel wie Neymar is. De 31-jarige Braziliaanse voetballer is bekend over de hele wereld vanwege zijn prestaties maar ook vanwege zijn gedrag. Wat ze op het veld doen is natuurlijk openbaar, maar nu gaat hij ook publiekelijk door het stof nadat bekend werd dat hij zijn zwangere vriendin bedrogen heeft.

Waarom doen mannen dat toch?

Profvoetballer Neymar bedriegt zwangere vrouw

Neymar plaatste een foto op Instagram met een excuus en belofte richting zijn vrouw: “Ik weet niet of we het samen gaan redden, maar ik wil het wel proberen. Ik kan me geen leven voorstellen zonder jou. De liefde die we voelen voor onze baby kan ons alleen maar sterker maken. Ik hou voor altijd van je.” We hebben ‘m even vertaald voor je, want de tekst is in het Portugees.

Waarom gaan mannen vreemd tijdens de zwangerschap?

Het is niet nieuw dat dit plaatsvindt. Vreemdgaan is een veel voorkomend iets – vaak gaat het niet eens zo zeer om het contact maar wel dat het vertrouwen is geschaad of dat er afspraken zijn verbroken. Als je afspreekt alleen met elkaar te gaan, zoals dat gebruikelijk is in monogame relaties, wordt er gesproken van vreemdgaan als er emotioneel of seksueel fysiek contact met een ander geweest is. We zagen het bij Waylon en Bibi, maar ook een wereldster zoals Neymar valt voor die truc.

Psycholoog Jeffrey Wijnberg vertelde destijds aan Telegraaf: “Dat alle aandacht in de richting van het kind gaat kan voor mannen bijna traumatisch zijn en hij kan zich verwaarloosd voelen.” Als de aandacht en prioriteiten binnen de relatie veranderen, voelen de vrouwen dat als eerste. Zij maken fysieke veranderingen mee, maar ook al emotionele veranderingen door de hele hormoonhuishouding die omgegooid wordt.

Mannen staan vaak negen maanden aan de ‘zijlijn’ waar zij die verandering vaak écht pas voelen als het kind er is. Natuurlijk scheren we niet alle mannen over één kam, want dat is lang niet altijd het geval. Maar dat die gevoelens er zijn, dat is niet gek. Maar.. dat maakt het bedrog natuurlijk niet minder vervelend.

Oeps – Bijna iedereen doet deze 5 dingen op Instagram verkeerd

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.