Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 8 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van puistjes op je voorhoofd? Dit kan de oorzaak zijn en zó kom je er weer van af

Heb je regelmatig puistjes op je voorhoofd en dat terwijl je wel goed je gezicht reinigt? Iedereen heeft weleens last van puistjes, maar als je consistent op één plek op je lichaam puistjes hebt, kan dit iets over je gezondheid zeggen.  Hier lees je wat de oorzaak kan zijn en wat je ertegen doet.

Niets is vervelender dan plotseling puistjes op je gezicht. Sommige oorzaken liggen minder voor de hand.

Puistjes op je voorhoofd

Puistjes kunnen erg vervelend zijn en vooral als je er last van blijft hebben. Er zijn tal van redenen voor aanhoudende puistjes op het voorhoofd , waarvan sommige buiten onze controle liggen. Dit kunnen de oorzaken zijn:

1. Hormonale acne

Hormonale onevenwichtigheden tijdens je menstruatiecyclus kunnen je huid verergeren. Als je vatbaar bent voor puistjes op je voorhoofd, weet dan dat stress de situatie ook kan verergeren.

Om te voorkomen dat het erger wordt, leg de chips en het snoep weg. Je voorhoofd is verbonden met je spijsvertering, het verminderen van de hoeveelheid vet en meer water drinken kan hier tegen helpen.

2. Vet haar

Acne op het voorhoofd komt veel voor bij mensen met een vette hoofdhuid of die last hebben van een vette huid in de T-zone. Als je haar vet is, kan dit de puistjes nog zelfs verergeren. Je haarproducten kunnen ook de oorzaak zijn van puistjes op je voorhoofd.

Ingrediënten zoals kokosolie of cacaoboter, sprays en andere producten kunnen overtollige olie op je voorhoofd toevoegen en je poriën verstoppen. Sla deze ingrediënten over in je verzorgingsproducten en kies voor natuurlijke producten.

3. Zweet

Draag je vaak petten of mutsen? Dit kan ook puistjes op je voorhoofd veroorzaken. Je zweet wordt hier in opgehoopt en het kan een broedplaats voor bacteriën worden. Yikes. Zorg er daarom voor dat alles wat in aanraking met je voorhoofd komt regelmatig wast en ontsmet.

Vieze kussenslopen zijn ook een vaak vergeten boosdoener voor verborgen bacteriën. Olie en zweet van de huid kunnen tijdens het slapen op je kussensloop terechtkomen, dus door regelmatig je beddengoed te wassen, heb je minder kans om puistjes op je voorhoofd te krijgen.

4. Dode huidcellen

Dode huidcellen dragen bij aan acne-veroorzakende bacteriën in verstopte poriën, daarom is exfoliëren heel belangrijk voor een goede huidgezondheid. Door je huid regelmatig te scrubben met een exfoliërende facewash, worden de poriën ontstopt.

5. Haarproducten

Shampoos, conditioners en stylingsproducten kunnen je haar een boost geven, maar de ingrediënten kunnen ook de poriën van je huid verstoppen. Dit kan een probleem zijn als je te zware producten gebruikt, bijvoorbeeld om je haar te beschermen of te stijlen.

Alles wat vettig of plakkerig is, kan slecht zijn voor je huid. Probeer de producten niet te dicht op je haarlijn aan te brengen, zo voorkom je dat de ingrediënten op je gezicht terechtkomen.

Lees ook: Last van acne? Dit is wat de plek van je puistjes je over je gezondheid vertelt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.