Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

It’s pumpkin spice season: zo bestel je een gezondere versie van de PSL bij Starbucks

Staat er ineens een rij voor de Starbucks? Dat kan kloppen: de immens populaire Pumpkin Spice Latte is weer te koop. Yummy! Op de NSMBL-redactie zijn we gek op dit mierzoete drankje en we kopen ‘m dan ook regelmatig. Op TikTok kwamen we een gezondere versie tegen, en we kunnen niet wachten om deze ook eens te proeven.

Want toen we naar de ingrediënten van Starbucks Pumpkin Spice Latte keken, schrokken we eerlijk gezegd wel een beetje. Wat blijkt: in een grande PSL zit maar liefst 50 gram suiker. Dat zijn omgerekend 12,5 suikerklontjes! Uit onderzoek van het Diabetes Fonds blijkt dat we dagelijks zo’n 57 gram suiker binnenkrijgen. Daar zit je dus al bijna aan met één Pumpkin Spice Latte.

Pumpkin Spice Latte met minder suiker

Dat moet anders kunnen, dacht ook Tiktokker Lauren Hubert. Lauren is voedingsdeskundige en ze deelt vaak video’s met gezonde tips. Ze creëerde bij de Starbucks haar eigen, gezondere versie van de Pumpkin Spice Latte. En we moeten zeggen: dat klinkt goed!

@sororitynutritionist

Replying to @erikae0916 #pumpkinspicelatte #pumpkinspicecoffee #pumpkinspiceeverything #healthystarbucksorder #healthystarbucksdrinks #healthystarbucksdrink #lowcaloriestarbucks #greenscreen

♬ original sound – Lauren Hubert MS, RD Dietitian

In plaats van 390 calorieën, die het drankje eerst had, bevat het drankje van Lauren 110 calorieën. Dat komt voornamelijk door het gebruik van een suikervrije siroop in plaats van een suikersiroop.

Ook verschillende mensen in de comment-section zijn het met Lauren eens: deze gezondere versie is net zo lekker als het origneel. Just tried it this morning, sooo good and tastes the exact same, laat iemand weten.

Liever thuis aan de slag? Zo maak je de Pumpkin Spice Latte zélf.

Andere Starbucks koffies proberen?

Het is niet de eerste keer dat Lauren advies geeft voor een lekkere koffie bij de Starbucks. Eerder raadde ze al een gezondere versie van de Brown Sugar Oatmilk en de Iced Caramel Macchiatio aan. Ze geeft daarbij aan: soms is het natuurlijk heerlijk om de originele versie te kopen, maar soms heb je zin in een drankje met iets minder suiker en calorieën. In dat geval zijn deze gezondere versies een schot in de roos.

Het decoy effect: dit is waarom jij altijd een grote friet bestelt bij McDonald’s

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.