Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lifestyle 1 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zit jij in een quarter-life crisis? Deze signalen laten het jou weten

Een midlife crisis kennen we allemaal, maar hoe zit het dan eigenlijk met de quarterlife crisis? Blijkbaar kunnen wij crisissen niet buiten de deur houden in het leven. Misschien heb jij hier nú wel last van of heb je er al weleens ingezeten. Wat zijn de signalen en wat kun je eraan doen? Wij geven je een guide to crisis.

You’re welcome!

Quarterlife crisis

Een quarterlife crisis is anders dan een midlife crisis, en dat heeft niet alleen met de leeftijd te maken. Nou ja, misschien wel een beetje, aangezien de leeftijd die je hebt ook invloed heeft op de levensfase waarin jij jezelf bevindt. Een quarterlife crisis komt meestal voor bij mensen tussen de 20 en de 35. Er zijn verschillende factoren die mee kunnen werken aan een zo’n crisis. Nu is het niet een gegeven dat iedereen hier een keer in terecht komt, maar het komt toch vaker ter sprake dan dat je denkt.

Hopes too high

We hebben allemaal wel eens dat we hopes too high hebben voor een bepaald nieuw project. Denk dan aan een nieuwe baan of een volgende stap op relatiegebied. In een quarter-life crisis kun je al snel gaan twijfelen aan hoe geweldig het nu allemaal eigenlijk is. Loopt alles werkelijk op rolletjes of is het allemaal maar schijn? Heel optimistisch over jouw eigen leven ben je niet.

Werkgerelateerde stress

In een quarterlife crisis krijg je snel het gevoel dat je vastgeplakt zit aan een baan, maar er geen voldoening uithaalt. Je wilt meer bereiken, maar bent vervolgens ook bang om te overwerken of in een burn out terecht te komen. Je kan al snel het gevoel hebben dat je vast zit op een plek en niet op een punt bent waar je eigenlijk had willen zijn op die leeftijd.

Geen main character gevoel meer

Klinkt heel stom, maar het main character gevoel verdwijnt al snel tijdens een quarter life crisis. Je hebt het gevoel dat iedereen om jou heen vooruit gaat in het leven, terwijl jij op dezelfde plek blijft. Het kan in zo’n crisis voelen alsof er geen doel lijkt vast te zitten aan wat je nu werkelijk allemaal aan het uitvoeren bent.

Hoe kom je er weer uit?

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om weer uit de sleur van de quarter life crisis te komen. Jouw eigen passie vinden en enkel voor jezelf beslissen hoe jij je leven wilt indelen is daar een van. Het vinden van hetgeen waar jij voldoening uithaalt zorgt ervoor dat je weer zin krijgt in de dingen die op de planning staan. Reflecteer daarnaast op de situatie waar je nu in zit, en ga achterna waarom jij niet de volledige voldoening hieruit haalt. Wat moet veranderen? Zorg daarnaast goed voor jezelf, want happy you equals happy life.

Dit zijn 14 weetjes die niemand je vertelt over het nemen van fillers

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.