Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

OMG – dit is het recept van de legendarische tosti van het Pulitzer hotel

Veel kennen ‘m al, maar mocht je nog nooit van de Pulitzer tosti gehoord hebben: maak dan kennis met de Rolls-Royce onder de tosti’s. We gaan graag naar Pause at Pulitzer op een brakke zondag, al zorgt de elegante sfeer in de binnentuin er soms voor dat we de tosti dan liever thuis eten. En thank the lord, want het Pulitzer Hotel heeft het recept van dit legendarische broodje gedeeld.

Be right back, wij zijn even alle kaas aan het inslaan.

Dit is het recept van de legendarische tosti van het Pulitzer hotel

Dit is geen tosti die je even snel wegwerkt. Nee, hier ga je even goed voor zitten om ultiem te genieten. Het is trouwens ook geen tosti die je snel maakt met de dingen die je in huis hebt. Voor deze hang je even de keukenprinses uit en haal je de juiste ingrediënten. Langs de kaasboer, het juiste brood en de perfecte ham: houd je aan het recept en hij smaakt net alsof je bij Pause zit.

Gelukkig deelde de chef van het Pulitzer zijn recept en kunnen wij daardoor ook thuis deze fantastische tosti bouwen.

Onze collega’s van Manners deelden eerder het recept al op hun website:

Dit heb je nodig voor 4 tosti’s (want deze eet je natuurlijk niet alleen)

400 gram landbrood meerzaden van Het Vlaamsch Broodhuys, 400 gram ham, 280 gram gruyère mix en 80 gram boter.

Zo maak je de gruyère mix:
Mix 250 gram crème fraîche, 200 gram gruyère rasp, 30 gram mosterd, 20 gram eigeel, 8 gram nootmuskaat, 2,5 gram zout en 1 gram peper in een kom.

Zo maak je het:

Besmeer de bovenkant van het brood met boter. Beleg daarna de sneeën op de volgende manier: landbrood + gruyère mix + ham – gruyère mix + landbrood. Bak het geheel in een pan totdat de tosti goudbruin kleurt.

Om het echt af te maken dien je ‘m op zoals in het Pulitzer. Snijd de tosti diagonaal in vier stukken en rijg de delen op een prikker.

Et voila, jouw Pulitzer tosti is klaar!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.