Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 4 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Kom in de Japanse sferen met Bullet Train, de nieuwste bioscoopfilm met Brad Pitt en Joey King

De humoristische actie-thriller film Bullet Train is nu te zien in de bioscoop en wij waren afgelopen week bij de première in Amsterdam. Een actie-thriller, is dat iets voor ons? Nou, dat blijkt van wel. De film is geïnspireerd op de Japanse roman Maria Beetle en de makers hebben Brad Pitt (ja halllooooo!) weten te strikken voor de rol van Ladybug. In de film wordt de Ladybug aan boord van de Bullet Train van Tokio naar Kyoto gestuurd, waar hij het moet opnemen tegen verschillende tegenstanders van over de hele wereld.

Bullet Train

De Japanse hogesnelheidstrein, ook wel Bullet Train of Shinkansen genaamd, verbindt Tokio met andere grote steden in slechts een paar uur. De film moet je sowieso kijken (tipje), maar als je net zoals wij gek bent op reizen dan ben je vast ook benieuwd waar de acteurs allemaal langsrazen met de trein.

Wij delen graag 5 plekken met je, langs de route die Ladybug in de film aflegt met de Bullet Train. Mocht je ooit naar Japan vliegen zijn dit toch wel échte aanraders om te bezoeken. Sla ‘t dus maar goed op 😜

1. Manga cultuur en cosplay cafés

Voordat de treinreis vanuit Tokio begint, mag de wijk Akihabara – die ook een rol speelt in de film Bullet Train – niet missen. Het gebied is het epicentrum van anime, manga, games en cosplay. Ontdek de verschillende unieke cafés, laat je bedienen door een in cosplay geklede serveerster of hang rond met uilen, katten, otters of egels terwijl je geniet van een koffie.

TCVB

2. De langste hangbrug van Japan

Wanneer je de Shinkansen neemt naar het station van Mishima, op ongeveer 50 minuten van Tokio, vind je een wonderbaarlijke natuurervaring. Wandel hier over de 400 meter lange hangbrug – de langste van Japan – en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op Mt. Fuji. In het gebied is er ook een zogenaamd “avonturenparcours”, waar je tussen de boomtoppen in het bos rond klimt en met een zipline op 70 meter hoogte van de grond richting Mt. Fuji zweeft.

Shizuoka Prefectural Tourism Association

3. Een aanrader voor fijnproevers

Wil je een lokale specialiteit uitproberen? Dan mag een bezoek aan de stad Shizuoka niet missen. De stad staat bekend om Shizuoka Oden, een soort hete stoofpot met gekookte eieren, aardappelen, zeewier rolletjes en andere ingrediënten die sudderen in een smaakvolle bouillon. De stad heeft daarnaast twee idyllische straten – Aoba Yokocho of Aoba Oden Street – vol met klassieke rode lantaarns en kleine eetkraampjes waar meestal maar plek is voor zo’n tien mensen.

Shizuoka Prefectural Tourism Association

4. Schilder je eigen wuivende kat

Op ongeveer een uur met de trein van Shizuoka ligt het station van Nagoya, waarvandaan je gemakkelijk een lokale trein pakt naar de stad Tokoname. In het gebied produceren ambachtslieden al meer dan duizend jaar klei en keramische goederen. Het is ook de thuisbasis van de bekende zwaaiende gelukskatten. Kom tijdens een rondleiding meer te weten over de plaatselijke aardewerk cultuur, bekijk de grootste klimovens van Japan en schilder een eigen wuivende kat.

Aichi Prefecture

5. Samurai & Ninja Museum in Kyoto

Altijd al meer over de geschiedenis van ninja’s en samurai willen weten? Breng dan een bezoek aan het Samurai en Ninja Museum in Kyoto, slechts 30 minuten verwijderd van Nagoya. Zowel kinderen als volwassenen komen hier meer te weten over de Japanse historie en de wereldberoemde krijgers. Het museum heeft verschillende tentoonstellingen met harnassen, wapens en het is mogelijk om les te krijgen van een samurai meester.

SAMURAI & NINJA MUSEUM with EXPERIENCE

De film Bullet Train zit vol met actie – dus als je fan bent van actiefilms is het sowieso een aanrader. Daarnaast is het ook nog eens heel erg grappig én zitten er een aantal ‘surprise-acts’ in. We gaan natuurlijk niet zeggen wie, maar we kunnen wél noemen dat de hele bioscoopzaal ging gillen.

Met deze 5 tips train jij je haar zodat je het minder vaak hoeft te wassen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.