Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Love & Life 20 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 meest voorkomende redenen waarom relaties verbroken worden

Iedereen heeft wel zijn red flags als het gaat om relaties, maar er zijn over het algemeen een paar no go’s waar veel mensen het mee eens zijn. Wij hebben de meest voorkomende redenen op een rij gezet waarom mensen een relatie beeïndigen.

Wat zijn nou de deal breakers in een relatie?

Red flags

Iedereen is anders in een relatie en heeft zo zijn of haar eigen irritaties. Toch zijn er een aantal no go’s waar een aantal mensen niet mee om kunnen gaan. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben de meest voorkomende redenen op een rij gezet die relaties beeïndigen.
Disclaimer: bij deze redenen is het niet gelijk het geval dat een relatie gedoemd is, maar over het algemeen zijn de onderstaande redenen bij veel mensen niet iets om doorheen te kunnen kijken.

Vreemdgaan

Misschien wel de meest voorkomende reden om het uit te maken met iemand is vreemdgaan. Vertrouwen wordt geschonden en voor veel mensen is het niet een optie om iemand te vergeven. Zo’n 22 procent beïndigt de relatie zodra iemand dit doet. Bij velen ligt het aan de gradatie waarin iemand vreemdgaat. Wanneer een partner met iemand anders zoent wordt dit sneller vegeven dan wanneer iemand het bed in duikt met iemand anders. Over een ding zijn mensen het wel eens: vreemdgaan is dé no go in een relatie. Vooral omdat het vertrouwen vaak ook geschaad wordt.

Liegen over financiën

Niet eerlijk zijn over financiën is verrassend genoeg een van de meest voorkomende redenen dat mensen een relatie beïndigen. Uit een onderzoek van The Knot is gebleken dat zo’n 43 procent het een dealbreaker vindt wanneer iemand niet eerlijk is over financiën.

Een andere kijk op het hebben van kinderen

In serieuze relaties is het gesprek over kinderen vaak een die nogal zwaar valt. Wil jij graag kinderen, maar jouw partner niet, dan kan dit voor onenigheid en misschien wel het einde van een relatie zorgen. Wanneer er serieus over de toekomst wordt nagedacht is deze onenigheid al snel een reality check.

Slechte communicatie

Communication is key in een relatie. Het is fijn om over leuke en minder leuke dingen te kunnen praten met een partner en slechte communicatie kan zorgen voor een gevoel van afstandelijkheid. Je kan hier al snel tegenaan lopen en het kan zorgen voor een gevoel van wantrouwen.

Verschillende normen en waarden hebben

Verschillende normen en waarden hebben kan zorgen voor veel onenigheid en hevige discussies die nergens op uitkomen. Ookal houd je van iemand, het is dan lastiger om deze onenigheid te vermijden. Het komt dan ook vaak voor dat relaties stuk lopen en jullie ‘toch niet helemaal bij elkaar pasten’.

Dit zijn de meest cringe dingen om te doen tijdens een date, volgens bartenders

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.