Jana Witteman
Jana Witteman Money 16 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Estella (25): ‘Mijn vriendinnen willen exact de rekening splitten’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag: de vriendinnen van de 25-jarige Estella willen de rekening altijd exact splitten.

Naam: Estella
Leeftijd: 25
Woonsituatie: Huurstudio

Moneytalk

Op de cent splitten

De geldkwestie van

“Ha NSMBL,

Mijn twee beste vriendinnen en ik gaan om de zoveel tijd met elkaar uiteten. Bij het afrekenen wordt het dan altijd echt gênant. Mijn vriendinnen willen namelijk op de euro – zelfs tot op de cent – de rekening eerlijk verdelen. Heeft de één een colaatje extra gedronken? Dan moet dat precies op de juiste manier worden verrekend.

Natuurlijk snap ik dat dit geen wereldramp is, maar ik vind dat zo bekrompen en onnodig. Op een mensenleven scheelt het je misschien 100 euro, terwijl het voor mij echt een groot deel van het plezier wegneemt. Wat maakt het uit, denk ik dan. Hoe pakken jullie dit aan?

Dit vindt de redactie van NSMBL

Hi Estella,

Deze casus is waarschijnlijk voor heel veel mensen herkenbaar. Sommige mensen bevinden zich in het ‘eerlijk delen-kamp’, terwijl anderen zich juist in jouw kamp bevinden. Maar eerlijk gezegd vinden wij vooral: maak geen ruzie over geld. Tenzij er nog allerlei andere dingen spelen in deze vriendschap, zou ik niet een te groot punt maken van het verdelen van de rekening.

Ons advies? Schiet zelf de rekening voor, maak een foto van de bon en stuur er een open betaalverzoekje achteraan. Dan kunnen je vriendinnen zelf aan de slag met het rekenwerk en het kost jou geen extra moeite. Probeer te genieten van de vriendschap!

Succes!

Liefs.

Britt (25): ‘Mijn huisgenoten willen een schoonmaker, ik wil niet meebetalen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.