Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Reverse contrast’ is dé haartrend voor lente 2021: dit zijn de beste looks

Terwijl voorheen een opvallende uitgroei not done was, is het nu alles wat we willen. Zo zagen we Billie Eilish in 2020 opvallende groene roots met zwarte punten rocken. Nu heeft ze deze vervangen met een blonde coupe, maar de iconische groen-zwarte haarstijl – ook wel ‘reverse contrast‘ genoemd – is nu populairder dan ooit.

Het is een haarstijl die je aankomend seizoen gegarandeerd veel gaat zien en zelf ook wilt uitproberen.

Reverse contrast: dé haartrend voor 2021

Het nemen van een nieuwe coupe zo nu en dan doet wonderen, vooral als het iets compleet anders is dan je gewend bent. Bij de reverse contrast-haartrend is de haaruitgroei een opvallende en onverwachte kleur, waardoor het lijkt alsof dat de ‘nieuwe’ uitgegroeide haarkleur is.

Billie Eilish zette de trend al in 2020, toen ze haar coupe verfde in reverse contrast kleuren. Haar lokken waren zwart, maar haar roots waren felgroen. Nu rockt Billie elke haarkleur- en stijl, maar staat ze nog steeds bekend om haar groen-zwarte lokken. Zo zie je maar dat een opvallende en out of the box haarstijl ontzettend leuk kan zijn.

Dit jaar is de haartrend populairder dan ooit. Billies coupe heeft veel mensen op ideeën gebracht, and we’re totally here for it. Zo is de haarstijl in veel verschillende kleuren te creëren. Een kapsel met de reverse contrast dat meer low-key is kan ook prima met twee simpele kleuren als bruin en rood of blond en bruin. We geven je wat inspiratie.

1. Felgroene roots met blonde lokken

2. Donkerbruine roots met blonde voorplukjes

3. Reverse contrast met neon uitgroei

4. Gele uitgroei

5. Bruine punten

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn groot fan van deze nieuwe haartrend. Durf jij het aan de reverse contrast uit te proberen bij je eerstvolgende kappersafspraak?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.