Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 22 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Roku Gin x Taiko Bar: de prachtige pop-up in het Conservatorium Hotel waar jij als ginliefhebber heen wil

Dat wij houden van gin-tonic steken wij niet onder stoelen of banken. Na een lange werkdag kan je ons niet gelukkiger maken dan met een goede gin, gemengd met een bijpassende tonic en specerijen – the finer things in life. Herken jij je hierin? Dan hebben we leuk nieuws voor je, want Roku Gin opent een pop-up in Taiko, waar een gin-tonic menu geserveerd wordt.

Jep, dat betekent een G&T van hoge kwaliteit met bijpassende bites van topchef Schilo van Coevorden.

Roku Gin viert de overgang van zomer naar herfst

Het is officieel herfst en dat moet gevierd worden, vindt Roku Gin. Het Japanse ginmerk doet dit op geheel eigen wijze door een prachtige pop-up te openen in Taiko Bar, Amsterdam. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 september staat het Conservatorium Hotel in het teken van gin. En klinkt dat niet als de hemel op aarde?

De vier seizoenen spelen een belangrijke rol in het productieproces van Roku Gin – ieder seizoen heeft iets moois te bieden en mag daarom gevierd worden. Roku Gin houdt vast aan de Japanse culinaire filosofie ‘shun’. Dit betekent dat ingrediënten op hun best zijn wanneer ze in het seizoen worden verkregen.

Het productieproces komt voort uit eeuwenoude tradities met veel aandacht voor de kleinste details. Zo vormt een traditionele gin-smaak de basis waarna karakteristieke Japanse ingrediënten als yuzu naar voren komen. Naast shun, is het begrip Omotenashi van groot belang. Omotenashi staat voor ultieme gastvrijheid. Vandaar dat Roku Gin de overgang van het seizoen graag viert met ginliefhebbers uit heel Nederland.

Roku Gin x Taiko Bar

Vrijdag en zaterdag is het Roku Gin arrangement te verkrijgen bij Taiko Bar, gevestigd in het elegant Conservatorium Hotel. Het idee achter het concept is om de overgang van zomer naar herfst te laten proeven via een culinaire reis, uiteraard met bijbehorende gin cocktails en bar bites ontwikkeld door Roku Gin en Taiko Amsterdam.

De kosten per arrangement bedragen €75 euro per persoon. Net zo enthousiast als wij? Reserveer dan hier jouw plekje, voordat Taiko volgeboekt is.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.