Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 19 nov 2023
Leestijd: 4 minuten

Romeé (21): ‘Mijn vriend en zijn vrienden hebben een “bangalijst” gemaakt over mijn vriendinnengroep’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag vertelt Romeé* (21) haar verhaal. Ze ontdekte dat haar vriend en zijn vrienden jaren geleden een ‘bangalijst’ hadden gemaakt over haar vriendinnengroep.

Hi Romeé, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Zeker. Ik heb laatst iets meegemaakt, wat ik liever niet had meegemaakt. Ik heb sinds een paar jaar een relatie met mijn vriend. We hebben elkaar ontmoet tijdens op onze studie. Het is een hele fijne relatie, ik kan bij hem helemaal mezelf zijn. We hebben samen gelachen, gehuild en door de jaren heen zoveel herinneringen opgebouwd. Natuurlijk hebben wij net als elk ander koppel ook wel eens onenigheid, maar die zijn eigenlijk nooit echt groot geweest. Ik dacht daarom ook dat er niks was dat ons uit balans kon brengen, tot ik laatst een verschrikkelijke ontdekking deed.

We hebben beiden hele hechte vriendengroepen. Die waren er al voordat wij een relatie kregen, en in de loop der jaren zijn onze groepen steeds meer met elkaar omgegaan. Hierdoor zijn er meer koppels ontstaan. Mijn vriendinnen en ik voelden ons altijd welkom in de vriendengroep van mijn vriend, en samen hebben we de leukste en grappigste momenten beleefd. Mijn wereld verging dan ook toen ik laatst een ontdekking deed. Dit zorgde ervoor dat ik alles in twijfel begon te trekken.”

Wat ontdekte je precies?

“Ik en mijn vriend zijn beiden dol op lezen. We raden elkaar regelmatig goede boeken aan, en een tijdje terug had hij een interessant boek gelezen waar ik nog niet aan toe was gekomen. Toen ik bij hem thuis was zei hij dat het boek in een lade onder zijn bed lag, dus ik ging naar zijn kamer om in deze lade te kijken. Mijn vriend kan nogal lastig afstand doen van oude spullen, dus deze lade lag helemaal vol met spullen van vroeger. Foto’s van zijn vriendengroep van jaren geleden, schoolspullen en boeken. Ik raakte afgeleid en begon uit nieuwsgierigheid tussen de spullen te kijken om te zien wat het allemaal precies was. Plotseling stuitte ik op een boekje waarin een lijst stond, met mijn naam erin, maar voordat ik goed kon zien wat het precies was kwam mijn vriend binnengelopen. Hij pakte geschrokken het boekje uit mijn handen en keek me vreemd aan. Ik vroeg hem wat er in het boekje stond aangezien ik mijn naam zag staan en hij zei dat het niks was, maar na die blik op zijn gezicht geloofde ik hem niet. Ik pakte het boekje uit zijn hand en rende naar de dichtstbijzijnde badkamer en sloot mezelf daar op.”

Wat stond erin?

“Toen ik het boekje opende, schrok ik van wat ik las. Ondertussen bonkte mijn vriend op de deur en zei dat ik het niet moest lezen, maar ik negeerde hem. De eerste pagina’s stonden vol met namen van mijn vriendinnen en andere meisjes die we kenden van onze opleiding. De pagina’s die volgden stonden vol met verhalen over deze meisjes, wat jongens met ze gedaan hadden en wat ze van deze meisjes vonden. De ene pagina nog grover dan de ander, ik wist niet wat ik las. Het was vernederend, vol kwetsende opmerkingen en verschrikkelijke dingen over mij en mijn vriendinnen. Ik had wel eens gehoord van dit soort lijstjes, maar ik had nooit gedacht dat ik er een zou vinden in de kamer van mijn eigen vriend…”

Hoe reageerde je daarop?

“Ik was verbijsterd, echt compleet van de kaart. Het voelde als een klap in mijn gezicht. Het idee dat mijn vriend en zijn vrienden deze lijst hadden gemaakt, zo beoordelend en vernederend, was gewoon onvoorstelbaar pijnlijk. Ik heb er eigenlijk nog steeds geen woorden voor.”

Hoe ben je hiermee omgegaan?

“Ik voel me diep gekwetst en verraden, alsof mijn hele relatie met hem een leugen was. Wel wist ik direct dat ik mijn vriend hiermee ging confronteren. Ik stormde de badkamer uit, gooide het boekje naar hem toe en begon te huilen. Hij beweerde dat hij en zijn vrienden het jaren geleden als grap hadden gemaakt, maar op dat moment maakte het niet meer uit wat hij zei. Er was in dat moment zo’n enorme kloof tussen ons ontstaan. Hij zei alleen maar hoeveel het hem speet en dat hij vroeger dom was geweest, maar het raakte me niet meer. Ik kan hem namelijk absoluut niet meer vertrouwen en ben toen vertrokken. Daarna ben ik naar mijn vriendinnen gegaan om hun te vertellen wat ik had gevonden en zij waren natuurlijk net zo in shock als ik. Het heeft me laten nadenken over wat respect en vertrouwen betekenen in een relatie en blijkbaar had hij totaal geen respect voor mij. Ik vind het gewoon het ergste dat hij na al die jaren zo’n ander persoon bleek te zijn dan ik dacht.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mailtje via [email protected].

*De echte naam van Romeé is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.