Emma Toussain
Emma Toussain Restaurants 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Fine dining, cocktails en uitzicht: waarom jij de rooftopbar van REM wil bezoeken

De nieuwe Houthavens in Amsterdam is dé place to be voor borrels, zo blijkt. Drie verdiepingen, REM bar, REM restaurant en REM rooftop, vormen samen de magische REM wereld, aldus de eigenaren van deze horecatent. Een heerlijk zesgangendiner, een dansje in de bar of even uitrusten in een hangmat op het dakterras met adembenemend uitzicht: het kan allemaal.

Waarom jij de rooftopbar van REM wil bezoeken

Misschien lijkt het wel een beetje op zo’n platform wat je in de zee ziet staan en dat klopt ook. Vroeger was het REM-eiland een platform in de Noordzee, op 9 kilometer buiten de kust bij Noordwijk. In het jaar 1964 werden er vanuit deze basis commerciële televisie-uitzendingen onder de naam TV Noordzee verzorgd. Na drie maanden werd het alweer door de Rijkspolitie en de Koninklijke Marine ontmanteld en nu wordt het platform gebruikt als één van de meest bijzondere rooftopbars van Amsterdam. Je hebt een restaurant, bar én rooftop waar je kunt gaan zitten. Fine dining is het concept, maar dan wel met iets speels. Niet te stijf, niet te chique. Maar het eten is dat wel.

Wij gingen langs en KIJK EVEN hoe leuk deze rooftopbar is. In het zonnetje is het al helemaal geweldig – echt de moeite waard en het eten was bijzonder, heel smakelijk én zag er prachtig uit.

Leuk toch?! Zet ‘m maar op je borrellijstje.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.