Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 13 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze premium rum geeft iconische cocktails een tropische twist

De perfecte zomer is… een zonnetje, een briesje en je favoriete cocktail in je hand! Heb je zin om die cocktail een twist te geven? Dan moet je de nieuwe premium rum-smaak Caribbean Spiced zeker uitproberen!

Je hoeft er maar even aan te ruiken en je waant je al op een tropisch eiland. Een vleugje ananas, kokoswater en het unieke zoetje van kokosbloesem, gecombineerd met romige specerijen als vanille en kaneel: do we need to say more? Nou vooruit, de makers noemen de Caribbean Spiced ‘fruitig, zoet, zinderend, vol, rijk en toch subtiel’.

Vakantiegevoel in je glas

De tropische topper is in juli gelanceerd in het kader van BACARDÍ Rum Month. Want hoewel BACARDÍ zelf al ruim 160 jaar bestaat, houdt het drankmerk ervan om te vernieuwen. Nice to know: geen enkele gedistilleerde drank is zo vaak in de prijzen gevallen als de rum van BACARDÍ.

Wat zo’n nieuwe smaaksensatie jou oplevert? Je favo cocktails, maar dan net even anders. Met de op eikenhout gerijpte rum geef je de meest iconische drankjes een tropische twist. Denk aan de mojito of daiquiri met een scheutje Caraïben voor een instant vakantiegevoel in je glas. Of bestel een Caribbean Colada of een rum-cola. Nip je liever aan een glas pure rum? Ook dan is de Caribbean Spiced jouw ideale date.

Originele smaakcombo’s

Bars in het hele land serveren deze zomer de Caribische variant, waarvan je overigens ook gewoon een fles kunt kopen bij de betere slijterijen. Kun je zelf thuis je cocktails shaken. Wie dat liever voor zich laat doen door de bartender, kan onder meer naar Bar Baut of The Hoxton in Amsterdam, Spikizi Bar of Tiwya in Rotterdam en Ultramarijn of VaVoom Tiki Room in Den Haag. Check vooral even bij jouw favo hotspot, want de kans is groot dat de fles al achter de bar staat.

Robin de Bruijn, Brand Director BACARDÍ Benelux-Nordics, hoopt met de Caribbean Spiced niet alleen de rumkenner te verrassen, maar ook nieuwe fans voor zich te winnen. “Mensen staan steeds meer open voor originele smaakcombinaties”, zegt hij.

Caribbean Colada
Bron: BACARDÍ

Zo maak je een Caribbean Colada

Ingrediënten:

  • BACARDÍ Caribbean Spiced (50 ml)
  • Ananassap (50 ml)
  • Kokoscrème Coco Real (25 ml)
  • Kaneelsiroop (5 ml)
  • En voor de decoratie twee ananasblaadjes, kokosrasp en een beetje kaneel.

Doe alle ingrediënten, behalve de decoratie, in een shaker, samen met wat ijsklontjes. Schud 10 seconden en giet de drank in een glas met crushed ice. Stop de blaadjes en eventueel een stukje ananas ertussen en strooi de kokosrasp en wat kaneel eroverheen. Enjoy!

Meer cocktailinspiratie vind je op de website van BACARDÍ. Geen 18 geen alcohol.

In samenwerking met BACARDÍ

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.