Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Rowen (19): ‘Ik ben dus ontzettend allergisch voor alcohol en zó kwam ik daar achter’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week vertelt Rowen* (19) over haar allergie.

Hi Rowen, wat is er aan de hand?

“Vorig jaar tijdens kerst heb ik voor ‘t eerst een wijntje gedronken. Ik ben altijd erg braaf geweest in dat opzicht, ik hou niet van feesten en vind het ook niet nodig om alcohol te drinken. Toch heb ik ‘t vorig jaar wel geprobeerd en ik werd meteen afgestraft. Ik kreeg ontzettende diarree, ik werd duizelig, kreeg hartkloppingen en ook kreeg ik na een uurtje rare huiduitslag. Dat allemaal vrij snel na de inname van dat ene wijntje dus het was opvallend. Ik heb me echt heel naar gevoeld en ik dacht eigenlijk eerst dat het aan het eten lag.

Ik heb toen gewacht met het bellen naar de huisarts omdat het natuurlijk kerst was en omdat ik altijd bang ben dat ik me aanstel. Na een aantal dagen ging ik toch maar even checken wat er aan de hand was en mijn huisarts kwam meteen met de mededeling dat hij dacht dat ‘t om een alcoholallergie gaat.”

Een indringer

“Hij liet mij toen dit stukje lezen: ‘Bij een allergie voor alcohol reageert je lichaam op de alcohol alsof het een gevaarlijke indringer is. Het immuunsysteem wordt geactiveerd en er komen stoffen als histamine vrij,’ van een website op het internet. Ik heb het opgeslagen, zodat als mensen vragen wat het precies is ik het kan laten zien. Niemand gelooft namelijk dat ik allergisch ben, maar het is echt zo. Zelfs van een klein beetje alcohol kan je lichaam al heel heftig reageren. Ik blijf dus maar bij mijn standpunt: geen alcohol voor mij.”

Jasmijn (26): ‘Ik ging vreemd terwijl ik anderhalve maand zwanger was’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.