Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 20 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Ruby (26): ‘Sinds ik de uitkomst van zijn stemwijzer weet, vind ik mijn vriend niet meer aantrekkelijk’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week doet Ruby* haar verhaal. Zij ligt de laatste tijd niet zo lekker op één lijn met haar vriend

‘Sinds ik de uitkomst van zijn stemwijzer weet, vind ik mijn vriend niet meer aantrekkelijk’

Politiek is een van de grootste oorzaken van discussies binnen relaties. Maar was als deze discussie er ineens voor zorgt dat je op elkaar afknapt?

Hi Ruby, hoe staat het er momenteel voor in jouw relatie?

”Niet heel best, om eerlijk te zijn. We hebben veel ruzie en de sfeer thuis is niet goed. We wonen al een tijdje samen en dat ging lange tijd goed, totdat we twee weken geleden allebei de stemwijzer invulde op de bank. Daar kwam een totaal andere uitkomst uit, wat tot een felle discussie leidde. Meneer was het totaal niet eens met mijn standpunten en ik niet met die van hem.”

In welke opzichten verschillen jullie van mening?

”Ik kan wel van mezelf zeggen dat ik naar de linkse kant neig. Momenteel vind ik het klimaat ook erg belangrijk. Mijn vriend is veel conservatiever en is het vaak eens met rechtse standpunten. Daarnaast vind ik hem in zijn argumentatie totaal niet vrouwvriendelijk. Hij redeneert als een witte 50+ man die het al helemaal gemaakt heeft, terwijl hij ook net pas komt kijken op de arbeidsmarkt. Wat mij betreft, mag hij best even met zijn voeten op de grond gezet worden.”

Hoe beïnvloedt dit jullie relatie?

”Ik ben door deze standpunten echt gaan twijfelen over een toekomst met hem. Hij is erg egocentrisch in zijn keuzes en ook erg man-gericht. Ik weet even niet meer zeker of ik met zo’n persoon aan een toekomst wil bouwen. De aantrekkingskracht is ook in één klap weg. Ik denk omdat ik mijn respect voor hem ben verloren. Althans, een groot deel ervan.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.