Jana Witteman
Jana Witteman Salaris 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

In deze landen verdien je het meest (en wij staan niet in de top 10)

Fantaseer jij er weleens over om huis en haard achter te laten, en met een frisse start ergens opnieuw beginnen? Dan hebben wij belangrijke informatie voor je, want in deze landen maak je de meeste kans op een lekker salaris.

Om maar met de deur in huis te vallen: Nederland staat op plaats elf van deze lijst. Tien landen waar je misschien dus wel meer kunt verdienen dan je nu doet.

Dit is het gemiddelde startsalaris van mensen met een mbo, hbo en wo-opleiding

In deze landen verdien je het meest

Het internationale platform Paylab verzamelt een enorme hoeveelheid informatie over salarissen wereldwijd. Zo kun je bijvoorbeeld voor zevenhonderd verschillende functies checken wat andere mensen verdienen. Ook handige informatie voor tijdens je eindejaarsgesprek, toch?

1. Zwitserland

Dit land staat bij ons nu niet echt bekend als goedkoop, maar daar zijn ook de salarissen naar. In Zwitserland ligt het salaris tussen de 3658 euro en 11.890 euro bruto per maand.

2. Liechtenstein

Hier ligt het gemiddelde salaris op 6024,76 euro. Het minimumsalaris is in dit land 2.945,91 euro, en het gemiddeld hoogste salaris ligt net onder de 10.000 euro per maand. Fun fact: Liechenstein wordt ook wel een dwergstaat genoemd.

3. Denemarken

Dat Denemarken hoog in dit lijstje staat zal je misschien ook niet helemaal verrassen. In dit land wordt gemiddeld tussen de 3.181 euro en 9240,44 euro verdiend. Laat je trouwens nog niet helemaal gek maken, je betaalt hier ook een stuk meer belasting dan in veel andere landen. Mocht je meteen je koffers willen pakken om naar Kopenhagen te vertrekken, vergeet dan niet even deze city guide te bekijken.

4. De Verenigde Staten

Dit is een lastige: de verschillen zijn in Amerika namelijk enorm, en ook het hele Amerikaanse systeem is anders ingericht dan hoe wij gewend zijn. De zorgkosten kunnen ontzettend oplopen, maar ook de verschillen tussen de Amerikaanse staten zijn groot. Volgens Paylab liggen de salarissen in de VS tussen de 2485 euro en 9501 euro per maand.

5. Luxemburg

Voor dit land hoef je in ieder geval niet ver af te reizen. Luxemburg ligt voor ons om de hoek. De salarisrange in dit land? Tussen de 2575 euro en 8108 euro. Ook hier geldt: het leven is een stuk duurder dan in Nederland.

Waarom je nú een hoger salaris moet aanvragen (plus slimme tips)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.